Kokosová polievka je idálna, keď máte chuť na ľahší teplý obed. Vyskúšaje ju, je plná zeleniny.
▫️1 PL ghee masla
▫️2 strúčiky cesnaku, pokrájaný na malé kúsky
▫️1 jarná cibuľka, biela časť pokrájaná na kolieska
▫️kúsok čerstvého zázvoru, po uvarení vyberieme z polievky
▫️2 mrkvy, pokrájaná tenšie hranoly s džkou 5 cm
▫️biela reďkovka (podlhovastá) 160g, pokrájaná tenšie hranoly s dĺžkou 5 cm
▫️5 šampiňónov, pokrájané na plátky
▫️500 ml kokosového mlieka (vyrobené zo sušeného kokosu)
▫️250 ml vody
▫️1 baby pak choi, pokrájaný na rezance
▫️soľ
▫️1 ČL kurkumy
▫️1 ČL sušený koriander
▫️125 g ryžových rezancov
1. Vo wok panvici roztopíme ghee maslo opražíme cesnak, cibuľu a zázvor. Približne 2 minúty.
2. Primiešame kurkumu, sušený koriander a minútku miešame.
3. Do woku pridáme mrkvu, reďkovku, šampiňóny, chvíľku opečieme.
4. Zalejeme kokosovým mliekom a vodou a varíme 10 minút.
5. Na záver pridáme ryžové rezance a pak choi a varíme 5 minút.
Recept vznikol v spolupráci s Lunys.