HRÁŠKOVÝ BULGUR S KARFIOLOM A SYROM TYPU HALLOUMI

Leto, teplo, pohodička. Poďme si ugrilovať syr typu Halloumi od Karičky na povchu je chrumkakvý a vo vnútri mäkký. Židane roztekanie, perfektne drží svoj tvar.

POTREBUJEME

▫️Karička syr na panvicu a gril typu Halloumi Klasik
▫️1 šálku bulguru
▫️2 šálky vody
▫️1 ČL masla
▫️1 ČL olivového oleja
▫️2 hrste plochých hrachových strukov
▫️1 hrsť čerstvého hrášku
▫️1 ČL Umami korenie
▫️bazalkové pesto
▫️hráškové výhonky

Pečený karfiol:
▫️1/2 karfiolu
▫️1 ČL kurkumy
▫️2 PL olivového oleja
▫️1 strúčik cesnaku
▫️soľ

POSTUP

1. Do hrnca dáme variť vodu, osolíme, pridáme pár kvapiek oleja, nasypeme bulgur v pomere 2:1 (voda/bulgur).
2. Varíme 3 minúty a necháme 20 minút odstáť pod pokrievkou.
3. Karfiol nakrájame na ružičky, vložíme do osolenej vriacej vody a varíme 8 minút.
4. Na papier na pečenie poukladáme karfiol a potrieme zmesou: olivový olej, kurkuma, pretlačený cesnak a soľ.
5. Karfiol pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút.
6. Wok panvicu zohrejeme, roztopíme maslo, pridáme olej, ploché hrachové struky a restujeme pod pokrievkou 5 minút, pridáme čerstvý hrášok a restujeme ďalšiu minútu.

7. Dochutíme Umami korením, pridáme uvarený bulgur a premiešame.

8. Grilovaciu panvicu zohrejeme, potrieme olejom, poukladáme nakrájaný Karička syr typu Halloumi Klasik a grilujeme z každej strany približne 2 minúty.

9. Hráškový bulgur ozdobíme bazalkovým pestom, chrumkavým Karička syrom typu Halloumi, hráškovými výhonkami.

Recept vznikol v spolupráci s: Karička