TUNIAKOVÁ PIZZA Z CUKETY

Nevedela som sa dočkať, kedy spravím pizzu z cukety. Ideálna letná papanica na obed či večeru, keď máš chuť na niečo bez múky.

Tuniaková pizza z cukety

Vyskúšajte si dať na pizzu aj kombináciu šunka a syr.

POTREBUJEME

SUROVINY

Ingrediencie na cesto:
▫️1 cuketa, soľ
▫️1 vajce
▫️1 mozzarella 125g
▫️sušené stredomorské bylinky

Ingrediencie na 1 pizzu:
▫️2 PL paradajkového pyré
▫️60 g tuniakových kúskov
▫️2 PL eidam syra nakrájaného na kocky
▫️5 ks mini mozzarelly
▫️10 ks zelených olív
▫️1 PL kapary
▫️3 štipky sušenej bazalky
▫️červená cibuľa

Ďalej potrebujeme:
▫️papier na pečenie
▫️olivový olej v spreji

POSTUP

1. Cuketu očistíme od šupky, nastrúhame na strúhadle, posolíme a necháme pôsobiť 20 minút.
2. Cuketu poriadne vyžmýkame, ideálne cez gázu, ja som ju nevedela nájisť , tak som šťavu z cuktey pretlačila cez sitko pomocou tlaku lyžice, ale to nestačilo. 
3. Na strúhadle postrúhame mozzarellu, pridáme vajce a dobre premiešame s cuketou.
4. Papier na pečenie som postriekala olivovým olejom v spreji (pre istotu) a z cesta som vyformovala okrúhly základ “pizze”.
5. V predhriatej rúre na 180 stupňov pečieme cuketový základ pizze 25 minút.
6. Vyberieme z rúry, potrieme paradajovým pyré, posypeme bazalkou, poukladáme kúsky tuniaka, plátky cibule, syr eidam, mini mozzarellu, prekrojené olivy a kapary. Eidam a mozzarellu posypeme sušenou bazalkou.
7. Pečieme ďalších 10 minút.
8. Hotovú cuketovú pizzu necháme vychladnúť, pokrájame a podávame.

Recept vznikol v spolupráci s Lunys.