Neprešla vás stále chuť na cuketu? Vyskúšajte cuketové rolky s roztekajúcou mozzarellou a pomodoro omáčkou.
Mozzarella je skvelá, hodí sa na pizzu, pridávam ju k pečenej či dusenej zelenine, vynikajúca je aj na chrumkavom zapečenom chlebíku. Časť mozzarelly skončí aj v mrazničke. Zachráni ma, keď zaklope na dvere vlčí hlad.
Mám v zálohe vždy pripravené zdravšie rýchlovky. Jedna z nich je hrianka s roztopenou mozzarelou, cherry paradajkami a bazalkou.
• 1 ks cuketa
• mozzarella
• sušené provensálske korenie
• sušená bazalka
• pomodoro / drvené paradajky
• soľ
1. Cuketu umyjeme, odkrojíme z nej konce a nakrájame na plátky viacúčelovou škrabkou na zeleninu.
2. Plátky posolíme a necháme 5 minút odstráť.
3. Mozzarellu pokrájame na hranoly so šírkou 1 cm.
4. Následne plátky posypeme sušenou bazalkou.
5. Poukladáme nakrájanú mozzarellu a cuketu zatočíme do rolky, konce mozzarely odkrojíme.
6. V miske zmiešame pomodoro s provensálskym korením a soľou.
7. Pomodoro zmes umiestnime na dno zapekacej misky.
8. Poukladáme cuketové rolky na tesno vedľa seba.
9. Vrch posypeme nastrúhanou mozzarelou.
10. Pečieme v rúre na 180 stupňov 25 minút. Hotovo.
Tip 1: Cuketové rolky môžete piecť aj bez pomodora a posypte vrch parmezánom alebo mozzarellou.
Tip 2: kúsky mozzarely dajte do misky, zmiešajte s olivovým olejom a sušenou bazalkou. Zostatky koncov cukety pokrájajte na menšie kúsky, pridajte olivový olej a provensálske korenie. Osmahnite cuketu na masle, poduste 10 minút a pridajte zostatky mozzarelly a miešajte pokiaľ sa neroztopí.