Máte v obľube slané koláče? Skvelé na nich je, že si ich môžete naplniť tým na čo máte práve chuť. Ja som zvolila šampiňóny a mangold. Obľúbenou kombináciou je aj špenát so slaninkou.
Mám pre vás ešte pozitívnu správu. Cesto je bez tuku, jeho zloženie je z hokkaido, múky, vajec a jednej tajnej ingrediencie.
Quiche so šampiňónmi v hokkaido cestE
Už 6 rokov som nadšencom Bosch spotrebičov a stále objavujem na vstavanej rúre niečo nové. To ma na nej baví.
Jej predosťou je, že sama upečie napríklad aj quiche. Stačí len zvoliť správnu funkciu, a popri tom, ako si rúra sama pečie, môžete sa venať svojím aktivitám. Či to bude práca, alebo oddych to nechám na vás. Nech je to hlavne to, čo práve potrebujete. Keď to skončíte, predstavte si, že v rúre na vás čaká upečený a voňavý quiche.
Množstvo
8 porcií
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
45 minút
Čas celkovo
55 minút
POTREBUJEME
Cesto
- 350g hladkej múky
- 250g hokkaido tekvice (uvarenej)
- 1 vajce
- muškátový oriešok dá cestu ten správny šmrnc
- soľ
NÁPLŇ
- 400g mangold / špenátové listy
- 150g hnedých šampiňónov
- 200ml smotany na šľahanie
- 110g syr s bielou plesňou
- 2 vajcia
- 1PL masla
- soľ
- korenie štyroch farieb
- slnečnicový olej a múka na plech
OKREM TOHO POTREBUJEME
- okrúhly plech s priemerom 26 cm a výškou 4,5 cm
POSTUP
- Hokkaido tekvicu očistíme a pokrájame aj so šupkou.
- Varíme vo vode približne 15 minút, do zmäknutia.
- Uvarenú hokkaido precedíme a necháme vychladnúť. Môžeme ju uvariť aj deň vopred a uskladniť v chladničke.
- Hokkaido rozmixujeme, pridáme múku, vajce, muškátový oriešok, soľ a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto rozváľkáme na múkou posypanom povrchu.
- Okrúhly plech potrieme olejom, posypeme múkou a rozvaľkane cesto vložíme do formy, prevýsajúce okraje z cesta odkrojíme.
- Na panvici roztopíme maslo.
- Z mangol listov odkrojíme stonky, pokrájame na menšie kúsky a dusíme 5 minút.
- Ďalej pridáme pokrájané šampiňóny, miešame 5 minút a na záver pridáme pokrájané listy mangold a dusíme ďalších 5 minút.
- Po zmäknutí necháme zeleninovú zmes vychladnúť na izbovú teplotu.
- V miske rozmiešame smotanu, vajcia, korenie, soľ a vlejeme do vychladnutej zmesy.
- Náplň vlejeme na cesto.
- Na vrch náplne poukladáme pokrájaný syr.
- Pečieme v Bosch rúre na programe Assist – Koláč/chlieb/quiche, úroveň roštu v spodnej časti druhá, alebo na 180 stupňov približne 45 minút.
- Hotovo.
TIP
- Quiche najlepšie chutí teplý alebo zohriatý. Podávame ho so šalátom. Prezradím vám môj najpreferovanejší šalát je so zeleniny: ľadový šalát, mrkva, uhorka, paprika a dochutím olivovým olejom, balzamikom a posypem mix korením.