LOSOSOVÝ TATARÁK S AVOKÁDOM

Mám tip na jednohubky s lososovým tatarákom. 
Ideálne ako predjedlo, pred špeci obedom, alebo na raňajky počas pomalého víkendu. 

POTREBUJEME

▫️125 g čerstvého lososa
▫️1 PL čerstvého koriandra
▫️1 PL sezamového oleja
▫️1 PL červenej cibule
▫️1 PL šťavy z citróna
▫️1/2 avokáda
▫️čerstvo pomleté čierne korenie
▫️soľ

Chrumkavý chlebík:
▫️celozrnný chlieb
▫️plátok masla / rastlinný olej

Na dozdobenie:
▫️červená cibuľa
▫️čerstvý koriander
▫️citrónová kôra
▫️kvapky citrónovej šťavy

POSTUP

1. Z lososa odstránime kožu a nakájame na malé kúsky.
2. Cibuľu a koriander nakrájame na drobné kúsky.
3. Lososa zmiešame s cibuľou, koriandrom, sezamovým olejom, čiernym mletým korením, citrónovou šťavou a zmes zamiešame.
4. Pridáme avokádo nakrájané na kocky a zľahka premiešame.
5. Na panvici roztopíme maslo/ zohrejeme olej a plátky chleba opečieme z oboch strán do chrumkava.
6. Môžeme podávať. Na chlebík umiestnime lososový tatarák, posypeme červenou cibuľou, koriandrom, pokvapkáme citrónom a postrúhame citrónovú kôru.

Recept vznikol v spolupráci s Lunys.