
Milujem energiu z jedla a táto porcia mi jej dopriala poriadne.
Vychutnávam si každé sústo. Počas chrumkania som šalátik ešte posypala slnečnicovými semienkmi, tie tam chýbali.
Myslela som, že už budú chute prekombinované, ale nie sú. Určite vyskúšajte.

ŠALÁTOVÁ ENEGIA
Mňam, presne toto je jedlo podľa mojich predstáv. Zbožňujem robiť šaláty, tu som doma.

Množstvo
1-2 porcie
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
10 minút
Čas celkovo
20 minút
POTREBUJEME
SUROVINY
▫️fazuľové struky
▫️jačmenné krúpy
▫️slepačie vajce
▫️klíčky
▫️cherry paradajky
▫️paradajkové lupienky
▫️baby kukurica
▫️avokádo
▫️pak choi šalát
▫️mrkva
▫️klíčky
DRESING
▫️1 ČL olivovýho oleja
▫️1 ČL tekvicového oleja
▫️mix sušených byliniek
POSTUP
- Jačmenné krúpky necháme cez noc vo vode. Precedíme, zalejeme vodou a varíme 10 minút. Mám ich rada v šaláte chrumkavé.
- Vajce vložíme do vody a od zovretia varíme 3-4 minúty. Záleži aké preferujete.
- Fazuľové struky nakrájame na 3 cm kúsky a varíme vo vriacej vode 5 minút. Precedíme.
- Cherry parajky nakrájame na štvrtky, avokádo na pásiky, baby kukuricu na kolieska, mrkvu nastrúhame.
- Dresing: zmiešame olivový a tekvicový olej s bylinkami.
- Zoberieme tanier a vrstvíme: fazuľové struky, klíčky, avokádo, baby kukuricu, pak choi šalátové listy, mrkva, cherry paradajky, jačmenné krúpry.
- Pokvapkáme dresingom, položíme prekrojené vajce, posypeme paradajkovými lupienkami a vychutnávame si. MŇAM.
TIP
- Na druhý deň pokvapkajte šaltát Tamari sójovou omáčkou.
