VEGAN SENDVIČ S GRILOVANOU ZELENINOU V CHLEBOVEJ PLACKE

Máte chuť na najlepší domáci sendvič?  S voňavými domácimi chlebovými plackami a perfektnými dvomi zeleninovými nátierkami?  

Prezradím, že si nebudete vedieť vybrať, ktorá je lepšia.  Spravte si nátierky aj do zásoby, nebudete vedieť sa jej dojesť.

K tomu grilovaná zelenina, lahodné avokádo a vegánsky Nurishh Gran Vegiano. Ak už z tohto neodpadnete, tak už z ničoho.

Dajte do komentu  vedieť, či vás receptík zaujal. Chudnem jedlom nájdete na Facebooku a Instagrame. 

VEGAN SENDVIČ S GRILOVANOU ZELENINOU V CHLEBOVEJ PLACKE

Chlebové placky sú jednoduché na prípravu, môžete si ich uskladniť v chladničke a pripravaiť na druhý deň čerstvú telplú placku. Je hotová za 2 minúty. 

Nátierky sú v sendviči dve jedna fazuľovo – bazalková a druhá paradajkovo – papriková nátierka. Obe sú skvelé. 

Množstvo

4 porcie

Príprava

2 hodiny s kysnutím

Varenie/pečenie

10 minút

Čas celkovo

2 hodiny a 10 minút

POTREBUJEME

Budeme potrebovať

  • vegánsky Nurishh Gran Vegiano
  • avokádo
  • klíčky mungo a šošovica
  • baklažán
  • cuketu zelenú alebo žltú

Chlebové placky

  • 360 g hladkej múky 00 Extra špeciál
  • 290 ml vriacej vody
  • 45 gramov zemiakového škrobu
  • 25 ml olivového oleja
  • 5 ml sušeného droždia
  • 5 ml soli

POSTUP

1. Do misky nasypeme 260 gramov hladkej pšeničnej múky  a zalejeme 290 ml vriacou vodou. Aby sme sa nepopálili, miešame vareškou. Vypracujeme hladké cesto a necháme vychladanúť 30 minút. 
2. Následne do cesta priemiešme zemiakový škrob, zvyšnú múku, droždie a soľ. 
3. Cesto vypracujeme do hladkej konzistencie, zakryjeme a necháme kysnúť 1 hodinu. 
4. Cesto rozdelíme na 8 guličiek, rozvaľkáme a pečieme na liatinovej panvici s jemnou vrstvou tuku 1 minútu z každej strany. 
 

FAZUĽOVO - BAZALKOVÁ NÁTIERKA

  • 50 g Bielej fazule (v konzerve alebo uvarenej)
  • 2 hrste čersvej bazalky
  • 3 PL olivového oleja
  • 55 g vlašských orechov
  • 1/3 ČL soli
  • šťava z 1/2 citróna

POSTUP

1. Do mixéra vložíme: bielu fazuľu, bazalkové listy, olivový olej, vlašské orechy, soľ a šťavu z citróna. 
2. Rozmixujeme na hustejšiu konzistenciu. 
 

PARADAJKOVO - PAPRIKOVÁ NÁTIERKA

  • 1 červená paprika
  • 2 hrste cherry paradajok
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/3 ČL soli
  • olivový olej v spreji

POSTUP

1. Papriku očistíme a nakrájame na 4 časti. 
2. Do zapekaciej misky umietnime papriku a cherry paradajky, postriekame olivovým olejom. 
3. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 40 minút, na záver použijeme na 1 minútu gril. 
4. Po vychladnutí rozmixujeme papriku s cherry paradajkami, olivovým olejom a soľou.

AKO NA DOMÁCI SENDVIČ?

Na upečený okrúhy plátok chlebovej placky natrieme paradajovo-paprikovú nátierku, následne položíme ugrilovaný baklažán, poukladáme avokádo, posypeme Nurishh Gran Vegiano. Ďalšia vstva budú cukety a vrchný plátok sendviča natrieme bazalkovo – fazuľovu nátierkou. Rozkrojíme a dobrú chuť.  Podávame s klíčkami. 
 
Za mňa chuťový skvost. Dajte vedieť, či aj za vás.