CVIKLOVÉ RIZOTO S KOZÍM SYROM

Cviklové rizoto je krásne nielen na pohľad ale aj na chuť. Osviežte chuť rizota s kozím syrom.

POTREBUJEME

  • 1 väčšia cvikla
  • 1 hrnček ryže arborio
  • 1 ČL masla
  • 1 ČL olivovového oleja
  • 1/2 šalotky cibule
  • 3 stonky stopkového zelera
  • parmezán
  • kozí syr
  • 1 dc bileho suchého vína
  • zeleninový vývar
  • tymián
  • bylinky na ozdobenie

POSTUP

1. Vo wok panvici necháme zohriať maslo a olivový olej.
2. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, stopkový zeler a miešame 1 minútu.
3. Následne prisypeme arborio ryžu a 5 minút miešame.
4. Do horúcej ryže prilejeme biele víno, čerstvo pomleté korenie a prihodíme tri vetvičky tymiánu.
5. Keď sa víno odparí pridáme na jemno postrú cviklu a zalejeme vývarom.
6. Postupne prilievame teplý vývar a varíme za občasného miešania približe 20 – 25 minút.
7. Na záver primiešame kúsok masla a postrúhaný parmezán.
8. Cviklové rizoto podávame s kozím syrom, čerstvým tymiánom prípadne kôprom, posypeme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.