POHÁNKOVÉ RIZOTO S BRYNDZOU

Pohánku mám najradšej na slano s bryndzou a zeleninkou. Pohánka dobre ladí s červenou paprikou, pórom a čerstvým kôprom.

POTREBUJEME

  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 ČL masla
  • 50 g póru
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ paprika (červená, zelená alebo žltá)
  • 3 šampiňóny
  • 150 g pohánky
  • 150 ml vody
  • 80 g nepasterizovanej bryndze + 20 g na posypanie
  • čerstvý kôpor
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • Tip: môžeme použiť aj zeleninu: brokolicu, špargľu či hrášok

POSTUP

1. Začneme nakrájaním zeleniny: pór nakrájame na krúžky, papriku na malé kocky a šampiňóny na plátky, ktoré prepolíme.
2. Na wok panvici zohrejeme maslo s olivovým olejom, pridáme pretlačený cesnak 1 minútu restujeme. Následne pridáme pór, papriku, šampiňóny a restujeme 3 minúty.
3. Pridáme pohánku, zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme domäkka 10 minút.
4. Presunieme mimo platničky a necháme pôsobiť pod pokrievkou ďalších 10 minút.
5. Na záver primiešame bryndzu.
6. Podávame s pokrájaným kôprom, extra bryndzou a pre efekt hotovú porciu posypeme červenou mletou paprikou.
Hotovo