Mám v obľube, keď tanier prekypuje farbami. Cviklový hummus s chrumkavou uhorkou, šťavnatou reďkovkou a čerstvým hráškom je jedno z farebných jedál, ktoré potešia aj vaše oči.
Ak vám cviklový hummus na tanieri nestačí, prihoďte k nemu lososa, kurací steak, volské oko či opečené údené tofu. Každý podľa svojich chuťových preferencií.
POTREBUJEME
* 250g uvareného cíceru
* 100g cvikle
* 2 strúčiky cesnaku
* 2 PL tahini pasty
* 2 PL olivového oleja
* 1/3 ČL rasce
* soľ
* 5-6 PL vody z cíceru
* uhorka
* hrášok
* reďkovky
* kyslá smotana
* hráchové klíčky
* korenie štyroch farieb
POSTUP
1. Cícer cez noc necháme namočený vo vode, opláchneme, precedíme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 50 minút.
2. Uvarený cícer precedíme, necháme bokom 6 PL vody z uvareného cíceru.
4. Cviklu varíme so šupkou vo vode od zovretia približne 20 minút. Po uvarení cviklu očistíme a necháme vychladnúť.
5. Do nádoby umiestnime vychladnutý cícer, pokrájanú cviklu, tahini pastu, olivový olej, rascu, soľ a vodu z cícera.
6. Rozmixujeme ponórnym mixérom.
7. Cviklový hummus podávame s kyslou somotanou, pokrájanou uhorkou, reďkovkou, vylúskaným hrášom. Vrch hummusu pokvapkáme olivovým olejom, čerstvo pomletým korením štyroch farieb a ozdobíme hrachovými klíčkami.