Ako si najradšej vychutnávaš bábovku?
Samotnú, s džemom, ovocím, kávou? Mám rada bábovku práve preto, lebo každý deň môže chutiť inakšie. Moju obľúbenú verziu nájdeš spísanú v recepte.
POTREBUJEME
▫️5 slepačích vajec
▫️200 g bezlepkovej múky mix it universal Schär
▫️150 g hnedého cukru
▫️100 ml mandľového nápoja Alpro
▫️100 ml slnečnicového oleja
▫️1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
▫️1 PL vanilkovej pasty Dr. Oetker
▫️1 PL kakaa
Vanilkový krém:
▫️sójová smotana na šľahanie Alpro
▫️1 PL vanikovej pasty
Na ozdobenie:
▫️čučoriedky
▫️maliny
▫️jahody
Ďalej potrebujeme:
▫️slnečnicový olej na potretie formy
▫️bezlepková múka na posypanie formy
▫️forma na bábovku
POSTUP
1. Vo väčšej miske zmiešame: žĺtky, cukor, múku, prášok do pečiva, olej, rastlinné mlieko, vanilkovú pastu.
2. Bielky vyšľaháme do hustej konzistencie a primiešame zľahka do cesta.
3. Formu na bábovku potrieme olejom a posypeme múkou.
4. Trištvrte cesta vlejeme do formy.
5. Do zvyšného cesta primiešame kakao a cesto vlejeme opatrne do formy.
6. Vidličkou cesto špirálovito prehodíme zo spodu na vrch.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 minút.
8. Hotovú bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme.
9. Vanikový krém: sójovú smotanu vyšľaháme do tuhej konzistencie a primiešame vanilkovú pastu.
10. Bábovku podávame s vanikovým krémom, ovocím a malinovou omáčkou.
Recept vznikol v spolupráci Lunys.