SMAJLÍKOVÉ LIEVANCE

Obľúbené raňajky počas prázdnin. Lievance sú vynikajúce aj samotné. Spestriť si ich môžete ovocím: marhuľami, čučoriedkami, malinami alebo dosladiť javorovým sirupom či jahodovým džemom.

POTREBUJEME

▫️200 g polohrubej alebo hladkej múky
▫️50 g kryštálového cukru (3PL)
▫️250 ml mlieka
▫️2 slepačie vajcia
▫️2 PL slnečnicového oleja
▫️1 PL vanilkovej pasty
▫️1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
▫️štipka soli

POSTUP

1. V miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, polovicu cukru.
2. Ďalej do cesta primiešame mlieko, olej, žĺtky, vanilkovú pastu, štipku soli a zmes premiešame.
3. Z bielkov a druhej polovici cukru vymiešame tuhý sneh, ktorý zľahka primešame do cesta.
4. Smajlíkovú panvicu zohrejeme, potrieme olejom a lievance opekáme z oboch strán.