TVAROHOVÁ BÁBOVKA S MRKVOU A VANILKOU

Obľubujete bábovku? Na túto si však dajte pozor! Jej omamná vôňa vás nenechá dlho čakať.  Ani sa nenazdáte a už si ju aj budete vychutnávať. 

BÁBOVKA S TVAROHOM, MRKVOU A VANILKOU

 

Receptov na bábovky nie je nikdy dosť, táto je šťavnatá, osviežená vanilkou a pomarančovou šťavou. 

Množstvo

12 porcií

Príprava

10 minút

Varenie/pečenie

50 minút

Čas celkovo

60 minút

POTREBUJEME

Cesto

  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g tvarohu
  • 250 g očistenej mrkvy
  • 220 g masla
  • 100 g kokosového cukru
  • 100 g medu
  • 4 vajcia
  • šťava z pomaranča
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov
  • 2 ČL sódy bikarbóny
  • 1 PL kakaa
  • citrónová kôra
  • štipku vanilky

NA OZDOBENIE

  • horká čokoláda
  • pistácie 

NA POTRETIE FORMY

  • 1ČL masla
  • 1PL polohrubej múky

OKREM TOHO POTREBUJEME

  • formu na bábovku 
  • ručný šlahač 

POSTUP

1. Maslo, cukor, med a žĺtka vymiešame, pridáme tvaroh a múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a sódou bikarbónou.

2. Následne pridáme mrkvu postrúhanú najemno, pomarančovú šťavu, citrónovú kôru a vanilku.

3. Do cesta na záver zľahka primiešame sneh. 

4. Formu na bábovku potrieme maslom a obsypeme múkou, vylejeme cesto a povrch uhladíme. 

5. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňoch približne 50 minút.

TIP

Bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy, polejeme horúcou čokoládou a posypeme sušeným kokosom alebo mletými pistáciovými orechami.