Obľubujete bábovku? Na túto si však dajte pozor! Jej omamná vôňa vás nenechá dlho čakať. Ani sa nenazdáte a už si ju aj budete vychutnávať.
BÁBOVKA S TVAROHOM, MRKVOU A VANILKOU
Receptov na bábovky nie je nikdy dosť, táto je šťavnatá, osviežená vanilkou a pomarančovou šťavou.
Množstvo
12 porcií
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
50 minút
Čas celkovo
60 minút
POTREBUJEME
Cesto
- 250 g polohrubej múky
- 250 g tvarohu
- 250 g očistenej mrkvy
- 220 g masla
- 100 g kokosového cukru
- 100 g medu
- 4 vajcia
- šťava z pomaranča
- 1 prášok do pečiva bez fosfátov
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 1 PL kakaa
- citrónová kôra
- štipku vanilky
NA OZDOBENIE
- horká čokoláda
- pistácie
NA POTRETIE FORMY
- 1ČL masla
- 1PL polohrubej múky
OKREM TOHO POTREBUJEME
- formu na bábovku
- ručný šlahač
POSTUP
1. Maslo, cukor, med a žĺtka vymiešame, pridáme tvaroh a múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a sódou bikarbónou.
2. Následne pridáme mrkvu postrúhanú najemno, pomarančovú šťavu, citrónovú kôru a vanilku.
3. Do cesta na záver zľahka primiešame sneh.
4. Formu na bábovku potrieme maslom a obsypeme múkou, vylejeme cesto a povrch uhladíme.
5. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňoch približne 50 minút.
TIP
Bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy, polejeme horúcou čokoládou a posypeme sušeným kokosom alebo mletými pistáciovými orechami.