Exkluzívny šalátik, ktorý ma dostal svojou kombináciou chutí. Chrumkavé šalátové listy s horčicovo – medovým dresingom osviežený citrónom, sladkastá chuť cvikle do toho opečený kozí syr s vlašskými orechmi.
Šalát s kozím syrom, cviklou a baby zemiakmi
Dresing si vás získa medovo-horčicovou chuťou, s jemným tónom citróna.
POTREBUJEME
▫️kozí syr s bielou presňou
▫️1 balenie mix šalátových listov
▫️1-2 cvikle
▫️400 g baby zemiakov
▫️vlašské orechy soľ
▫️čerstvo mleté čierne korenie
▫️olivový olej
▫️mletá rasca
▫️sušené stredomorské bylinky
▫️soľ
▫️olivový olej v spreji
Dresing:
▫️2 PL olivového oleja
▫️1 PL jablkového octu
▫️1 PL citrónovej šťavy
▫️1 PL medu
▫️1 PL dijonskej horčice
▫️čerstvo pomletné čierneho korenie
▫️soľ
POSTUP
1. Začneme baby zemiakmi, ktoré umyjeme a vložíme do zapekavej misy.
2. Zmiešame olivový olej, mletú rascu, stredomorské bylinky a zmes zmiešame s baby zemiakmi.
3. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 30 minút.
4. Cviklu očistíme, nakrájame na plátky, ktoré prepolíme, posolíme, postriekame olivovým olejom v spreji a opekáme na zohriatom oleji z každej strany 8 minút.
4. Dresing na šalát si pripravíme zmiešaním olivového oleja, jablkového octu, citrónovej šťavy, medu, dijonskej horčice, čierneho korenia a soli.
5. Šalátové listy zmiešame s dresingom.
6. Na záver opečieme na rozpálenej panvici kozí syr.
7. Šalát podávame s kozím syrom, cviklou, baby zemiakmi, vlašskými orechami a pokvapkáme extra dresingom.
Recept vznikol v spolupráci s Lunys.