JAČMENNÉ KRÚPY S MEDOM A ORECHAMI

Jačmenné krúpy sú vďačná potravina. Pripravte si ich na sladko na raňajky. Stačí ku krúpom pridať orechy a med a máte výživné raňajky.

POTREBUJEME

• 250 g uvarených jačmenných krúpov @ribeira.sk
• 100 ml rastlinného mlieka (kokosové alebo mandľové)
• 40 g mleté pekane orechy
• med
• škorica

POSTUP

  1. Jačmenné krúpy dôkladne opláchnene a zalejeme trojnásobným množstvom vody a varíme na miernom plameni približne 30 minút.
  2. Uvarené krúpy necháme chvíľu postáť.
  3. Po uvarení ich môžete použiť ako ingredienciu do polievok, šalátov alebo si z nich spraviť kašu na raňajky.
  4. Zmiešame 250 g uvarených jačmenných krúpov so 100 ml rastlinného mlieka (kokosové alebo mandľové) a varíme na jemnom plameni za stáleho miešania do zovretia.
  5. Na záver primiešame pomleté orechy, med.
  6. Ozdobíme posekanými orechami a škoricou.