Marokánky bez lepku a laktózy. Predsavujem sladkú šmakocinku, ktorú som robila za posledné dva mesiace už 3x.
Marokánky sú fajn ako poobedný snack, ideálny zo sebou na cesty, či ako sladké prekvapko pre návštevu. Marokánky si môžete spestriť s pravou belgickou čokoládou. Poslednú verziu marokánok som skúšala pre zmenu s bielou čokoládou.
▫️380 g mix orechy a sušené ovocie
▫️250 ml sójovej smotany na varenie
▫️120 g cukru
▫️1 PL vanilkovej pasty Burbon
▫️20 g bezlepkovej múky
▫️100 g čokolády belgickej tmavej alebo bielej bez laktózy
1. Orechy a ovocie posekáme.
2. V panvici zmiešame sójovú smotanu, cukor, múku a vanilkovú pastu, varíme do hustej konzistencie.
3. Zmes zmiešame s orechami a sušeným ovocím.
4. Na plech položíme papier na pečenie a s čajovými lyžičkami vytvarujeme placky.
5. Pečieme v predhriatej rúre na 150 stupňov 25 minút, teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme ďalších 10 minút.
6. Čokoládu rozpotíme vo vodnom kúpeli a marokánky obalíme v čokoláde z jednej strany.
7. Necháme zatuhnúť a máme hotovo.
Recept vznikol v spolupráci s Lunys