Prajem si, aby mali spokojné detstvo, plné smiechu a pokoja na duši. Aby ich spomienky boli príjemné a radostné. V očiach nech sa im odráža šťastie, že môžeme spolu tráviť čas v harmónii a piecť bábovku, tú našu obľúbenú. V bezpečí…
Celozrnná bábovka
Bábovka je náš obľúbený koláčik na olovrant alebo na raňajky.
Múku pri pečení striedame, aby sme obmieňali chuť, teraz sme zovlili špaldovú múku.
Množstvo
12 porcií
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
50 minút
Čas celkovo
60 minút
POTREBUJEME
Cesto
- 200g špaldovej múky celozrnnej hladkej
- 100g nerafinovaného cukru
- 5 vajec
- 100 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kakaa
na ozdobenie bábovky
POSTUP
1. Žĺtky s cukrom vymiešame ponorným mixérom, pridáme postupne olej, mlieko a cesto premiešame.
2. Ďalej prisypeme do cesta múku, prášok do pečiva a opäť zamiešame.
3. Z bielok vyšľaháme sneh a zľahka primiešame do cesta.
4. Formu na bábovku potrieme maslom a posypeme múkou.
5. Polovicu cesta vylejeme do formy.
6. Do druhej polovice pridáme kakao a cesto vylejeme do formy.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 minút.
8. Po vychladnutí bábovku vyklopíme, polejeme horúcou čokoládou a posypeme pistáciami.
TIP
Do bábovky môžeme pred pečením primiešať aj hrozienka, ktoré necháme chvíľu napučať v horúcej vode.