CELOZRNNÁ BÁBOVKA

Prajem si, aby mali spokojné detstvo, plné smiechu a pokoja na duši. Aby ich spomienky boli príjemné a radostné. V očiach nech sa im odráža šťastie, že môžeme spolu tráviť čas v harmónii a piecť bábovku, tú našu obľúbenú. V bezpečí… 

Celozrnná bábovka

Bábovka je náš obľúbený koláčik na olovrant alebo na raňajky. 

Múku pri pečení striedame, aby sme obmieňali chuť, teraz sme zovlili špaldovú múku. 

Množstvo

12 porcií

Príprava

10 minút

Varenie/pečenie

50 minút

Čas celkovo

60 minút

POTREBUJEME

Cesto

  • 200g špaldovej múky celozrnnej hladkej
  • 100g nerafinovaného cukru
  • 5 vajec
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL kakaa

na ozdobenie bábovky

  • horká čokoláda
  • pistácie

ďalej potrebujeme

  • ručný šľahač Bosch Styline
  • formu na bábovku

POSTUP

1. Žĺtky s cukrom vymiešame ponorným mixérom, pridáme postupne olej, mlieko a cesto premiešame.
2. Ďalej prisypeme do cesta múku, prášok do pečiva a opäť zamiešame.
3. Z bielok vyšľaháme sneh a zľahka primiešame do cesta.
4. Formu na bábovku potrieme maslom a posypeme múkou.
5. Polovicu cesta vylejeme do formy.
6. Do druhej polovice pridáme kakao a cesto vylejeme do formy.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 minút.
8. Po vychladnutí bábovku vyklopíme, polejeme horúcou čokoládou a posypeme pistáciami.

TIP

Do bábovky môžeme pred pečením primiešať aj hrozienka, ktoré necháme chvíľu napučať v horúcej vode.