PAD THAI S TOFU

Pad Thai s pestrou zeleninkou, ryžovými rezancami, tofu a sójovými klíčkami.

POTREBUJEME

▫️150 g ryžových rezancov
▫️100 g bielej kapusty
▫️4 ks baby kukurice
▫️3 ks jarnej cibuľky
▫️3 ks menšie mrkvy alebo 2 väčšie
▫️1/2 bielej cibule
▫️2 strúčiky cesnaku
▫️ sójových klíčkov
▫️3 PL rastlinného oleja
▫️2 vajcia
Na dochutenie a ozdobenie:
▫️2 PL rybacej omáčky
▫️1 PL pad thai pasty čerstvo pomleté čierne korenie
▫️4 PL nasekných arašidov
▫️1ks limetky
▫️vňať z jarnej cibuľky

POSTUP

1. Začneme nakrájaním zeleniny: cibuľu a cesnak nakrájame na menšie kúsky.

2. Kapustu a mrkvu nakrájame na rezance.

3. Baby kukuricu a jarnú cibuľku, rozštvrtíme a nakrájame na 3 cm kúsky.

4. Rezance zalejeme vriacou vodou a necháme pôsobiť 15 minút. Následne rezance precedíme a zalejeme studenou až ľadovou vodou. Použila som kocky ľadu z mrazničky.

5. Wok panvicu necháme zohriať s 1 PL oleja.

6. V miske rozšľaháme vajcia a upečieme z nich omeletu z oboch strán.

7. Omeletu nakrájame na prúžky.

8. Na wok panvici zohrejeme 2 PL oleja a cibuľu restujeme do zlatista.

9. Pridáme cesnak a minútku restujeme.

10. Tofu nakrájame na 2 cm kocky.

11. Cibuľu s cesnakom nahrnieme na bok panvice, aby nám vznikol priestor na opečenie tofu, ktorý opekáme približne 8 minút. Nezabudnúť kde-tu zamiešať.

12. Pridáme mrkvu, kapustu a zmes restujeme 10 minút.

13. Ďalej primiešame kukuricu, jarnú cibuľku, sójové klíčky a za stáleho miešania opekáme 3 minúty.

14. 1 PL pad thai pasty zmiešame so 4 PL teplej vody a zmes vlejeme k zelenine spolu s rybaciou omáčkou.

15. Pridáme pokrájanú omeletu, ryžové rezance a všetky suroviny dobre premiešame.

16. Na záver dochutíme čiernym korením a šťavou z limeteky.

17. Porciu Pad Thai podávame s nasekanými arašidmi a pokrájanou vňaťou z jarnej cibuľky.

Recept vznikol v spolupráci s Lunys.