Neviem sa rozhonúť či hotovú porciu posypať čerstvou bazalkou alebo koriandrom. Druhá dilema je, či ako prílohu zvoliť ryžové rezance alebo baby pečené zemiaky. Ako by ste si porciu nakombinovali?
• 200 g lososa
• 1ČL olivového oleja
• 2 menšie šalotky
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 ČL čerstvého zázvoru / 3 plátky
• 1 ČL mletej červenej papriky
• 1 ČL mletej rasce
• 1/2 ČL koriandra
• 50 g červenej kari pasty
• 1 ČL paradajkového pretlaku
• 1 ks červená paprika
• 1 ks baby pak choi
• 400 ml kokosového mlieka
• čerstvá bazalka / koriander
• citrón / limetka
• soľ
• ryžové rezance – príloha
1. Panvicu zohrejeme, pridáme olivový olej, na malé kúsky pokrájanú cibuľu/šalotku, pretlačený cesnak, zázov a 2 minúty restujeme.
2. Ďalej primiešame červenú kari pastu paradajkový pretlak, červenú mletú pariku, rascu, koriander, zalejeme kokosovým mliekom a varíme do zovretia.
3. Primiešame pokrájanú papriku a pak choi a varíme 5 minút. Paprika bude príjemné chrukmavá.
4. Lososa potrieme mletou červenou papriku, posolíme a pečieme na rozpálenej grilovacej panvici z každej strany 3-4 minúty.
5. Lososa priáme do hotovej omáčky a posypeme čertvou bazalkou akebo koriandrom a pokvapkáme citrónom/limetkou.
6. Podávame s ryžovými rezancami.
Recept vznikol v spolupráci s Lunys.