UDON REZANCE S TOFU A KURKUMA OMÁČKOU

Pripravila som si pre vás recept, do ktorého môžete namixovať akúkoľvek zeleninu.

Ja som dostala chuť na baby mrkvu, brokolicu, fazuľové struky a pak choi. Pochutnala som si. Jedna porcia na obed a druhá na večeru. 

Udon rezance s tofu a kurkuma omáčkou

Zelenina  sa u nás vyskytuje na taneri každý deň. Lunys je náš hlavný zásobovač.

Svojím pestrým výberom vždy poteší. S nimi je vareniť radosť.

Množstvo

2-3 porcie

Príprava

10 minút

Varenie/pečenie

20 minút

Čas celkovo

30 minút

POTREBUJEME

SUROVINY

  • 200 g udon rezancov
  • 180 g tofu
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 1 ČL kurkumyň
  • soľ

MARINÁDA NA TOFU

  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL balsamica
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 ČL (zarované) mix sušených byliniek: bazalka, tymián, oregáno, liguerček

200 g zeleniny, použila som

  • 60 g baby mrkvy
  • 40 g brokolice – nakrájaná na menšie kúsky
  • 50 g zelených fazuľkových luskov – nakrájane na 3cm kúsky
  • 50 g šalátu pak choi baby (použila som 6 listov)

POSTUP

  1.  Začneme s marinádou. Zmiešame sójovú omáčku, balsamico, olivový olej a mix sušených byliniek.
  2.  Tofu pokrájame na kocky a premiešame s marinádou. Necháme pôsobiť.
  3. Do vriacej vody vložíme baby mrkvu a necháme variť 10 minút, následne pridáme brokolicu, fazuľové struky a varíme ďalších 5 minút, na záver pridáme pak choi listy a sparíme pod pokrievkou 1 minútu. Po uvarení zeleninu precedíme.
  4. Kokosové mlieko podľa potreby zriedime s vodu, pridáme kurkumu, soľ a metličkou rozmiešame. Varíme za občasného miešania do zovretia.
  5. Udon rezance vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty na jemnom plameni, precedíme.
  6. Tofu opražíme na zohriatej panvici z každej strany 3 minúty.
  7. Poďme servírovať.  Zeleninu zalejeme kokosovo-kurkumovu omáčkou, a podávame s udon rezancami a tofu. Nezabudnite hotovú porciu ozdobiť baby kukuricou a klíčkami. Nech aj oči jedia. 

TIP

  • Niečo extra na vytuningovanie: baby kukuricu a klíčky china ros. 
  • Udon rezance sú skvelé so zelninou a tofu aj bez omáčky. Môžete vyskúšať.