Pripravila som si pre vás recept, do ktorého môžete namixovať akúkoľvek zeleninu.
Ja som dostala chuť na baby mrkvu, brokolicu, fazuľové struky a pak choi. Pochutnala som si. Jedna porcia na obed a druhá na večeru.
Udon rezance s tofu a kurkuma omáčkou
Zelenina sa u nás vyskytuje na taneri každý deň. Lunys je náš hlavný zásobovač.
Svojím pestrým výberom vždy poteší. S nimi je vareniť radosť.
Množstvo
2-3 porcie
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
20 minút
Čas celkovo
30 minút
POTREBUJEME
SUROVINY
- 200 g udon rezancov
- 180 g tofu
- 200 ml kokosového mlieka
- 1 ČL kurkumyň
- soľ
MARINÁDA NA TOFU
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL balsamica
- 2 PL olivového oleja
- 2 ČL (zarované) mix sušených byliniek: bazalka, tymián, oregáno, liguerček
200 g zeleniny, použila som
- 60 g baby mrkvy
- 40 g brokolice – nakrájaná na menšie kúsky
- 50 g zelených fazuľkových luskov – nakrájane na 3cm kúsky
- 50 g šalátu pak choi baby (použila som 6 listov)
POSTUP
- Začneme s marinádou. Zmiešame sójovú omáčku, balsamico, olivový olej a mix sušených byliniek.
- Tofu pokrájame na kocky a premiešame s marinádou. Necháme pôsobiť.
- Do vriacej vody vložíme baby mrkvu a necháme variť 10 minút, následne pridáme brokolicu, fazuľové struky a varíme ďalších 5 minút, na záver pridáme pak choi listy a sparíme pod pokrievkou 1 minútu. Po uvarení zeleninu precedíme.
- Kokosové mlieko podľa potreby zriedime s vodu, pridáme kurkumu, soľ a metličkou rozmiešame. Varíme za občasného miešania do zovretia.
- Udon rezance vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty na jemnom plameni, precedíme.
- Tofu opražíme na zohriatej panvici z každej strany 3 minúty.
- Poďme servírovať. Zeleninu zalejeme kokosovo-kurkumovu omáčkou, a podávame s udon rezancami a tofu. Nezabudnite hotovú porciu ozdobiť baby kukuricou a klíčkami. Nech aj oči jedia.
TIP
- Niečo extra na vytuningovanie: baby kukuricu a klíčky china ros.
- Udon rezance sú skvelé so zelninou a tofu aj bez omáčky. Môžete vyskúšať.