Karfiol, cícer a batat je kombinácia, ktorá zasýti. Po najedení sa cítim plná energie. Viem ďalej fungovať bez toho, aby ma chytila únava z jedla.
POTREBUJEME
▫️500 g karfiolu nakrájaný na ružičky
▫️200 g uvareného a precedeného cíceru
▫️200 g batatov pokrájaných na kocky
▫️400 ml kokosového mlieka
▫️300 g pasírovaných paradajok
▫️1/2 červenej cibule pokrájanej na malé kúsky
▫️3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky
▫️1 ČL čerstvého zázvoru nakrájaného na malé kúsky alebo sušený závor
▫️1 PL olivového oleja
▫️čerstvý koriander
Koreniny/bylinky:
▫️1 ČL kurkumy
▫️1 ČL mletej rímskej rasce
▫️1 ČL čili
▫️1 ČL sušeného koriandru
▫️soľ
POSTUP
1. Karfiol spolu s batátmi zalejeme vodou, osolíme a varíme od zovretia 10 minút.
2. Panvicu zohrejeme, nalejeme olej, pridáme: cesnak, cibuľu, zázvor, kurkumu, rascu, čili, sušený koriander a restujeme približne 3 minúty.
3. Pridáme precedený karfiol, bataty a cícer.
4. Zalejeme kokosovým mliekom, prepasírovanými paradajkami, osolíme a necháme variť od zovretia 10 minút.
5. Karfiolový dhal dochutíme čerstvým koriandrom, podávame s jazmínovou ryžou, ktorú posypeme čiernym sézamom.
Recept vznikol v spolupráci s Lunys.