PLNENÝ ZEMIAK S GRILOVANÝM SYROM TYPU HALLOMI

Rozmýšlate čo grilovať?
Vyskúšajte syr typu Halloumi od Karičky. Je ideálny na gril, ale aj na panvicu. Príprava je veľmi jednoduchá, stačí sa mu povenovať pár minút a syr je chrumkavý a vnútri mäkký. Mňam. Navyše sa nerozteká, krásne drží svoj tvar.

POTREBUJEME

▫️GRILOVANÝ SYR: Karička syr na panvicu a gril typu Halloumi Bylinky, slnečnicový olej.
▫️PEČENÉ ZEMIAKY: nové väčšie zemiaky, slnečnicový olej, soľ, alobal.
▫️CÍCEROVÝ DRESING: suchý cícer, kurkuma, čierne korenie, pažítka, soľ.
▫️CHRUMKAVÁ ŠPARGĽA: baby špargľa, maslo, korenie štyroch farieb.
▫️CHUŤOVEČKA – šampiňóny na masle: hnedé šampiňóny, maslo, mletá rasca, červená mletá paprika, soľ

POSTUP

1. Cícer namočíme na noc do vody. Na druhý deň cícer precedíme, zalejeme vodou a necháme variť od zovretia 50 minút.
2. Uvarený cícer precedíme. Odložíme cícerovú šťavu z vývaru, budeme ju potrebovať na zriedenie dresingu.
3. Cícerové zrná zalejeme cícerovou šťavou, pridáme kurkumu, soľ a dresing rozmixujeme.
4. Zemiaky umyjeme, popicháme vidličkou, položíme na alobal, polejeme trochu oleja, posolíme. Zemiaky po jednom zabalíme do alobalu a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 60 minút.
5. Špargľu umyjeme, pokrájame na 3 cm kúsky. Panvicu zohrejeme, necháme roztopiť kúsok masla, posypeme korením a restujeme 3 minúty.
6. Šampiňóny umyjeme, očistíme, pokrájame na plátky a osmahneme na panvici, na ktorej sme roztopili maslo. Posypeme paprikou a rascou a restujeme 3 – 5 minút.
7. Grilovaciu panvicu zohrejeme s trochou oleja, nakrájame na plátky Karička syr na panvicu a gril typu Hallumi Bylinky a grilujeme z oboch strán.
8. Chrumkavý syr podávame s pečeným zemiakom, ktorý rozkrojíme, naplníme cícerovým dresingom, posypeme korením a pažítkou, pridáme špargľu, šampiňóny a vychutnávame si.

Recept vznikol v spolupráci s: Karička