Rozmýšlate čo grilovať?
Vyskúšajte syr typu Halloumi od Karičky. Je ideálny na gril, ale aj na panvicu. Príprava je veľmi jednoduchá, stačí sa mu povenovať pár minút a syr je chrumkavý a vnútri mäkký. Mňam. Navyše sa nerozteká, krásne drží svoj tvar.
POTREBUJEME
▫️GRILOVANÝ SYR: Karička syr na panvicu a gril typu Halloumi Bylinky, slnečnicový olej.
▫️PEČENÉ ZEMIAKY: nové väčšie zemiaky, slnečnicový olej, soľ, alobal.
▫️CÍCEROVÝ DRESING: suchý cícer, kurkuma, čierne korenie, pažítka, soľ.
▫️CHRUMKAVÁ ŠPARGĽA: baby špargľa, maslo, korenie štyroch farieb.
▫️CHUŤOVEČKA – šampiňóny na masle: hnedé šampiňóny, maslo, mletá rasca, červená mletá paprika, soľ
POSTUP
1. Cícer namočíme na noc do vody. Na druhý deň cícer precedíme, zalejeme vodou a necháme variť od zovretia 50 minút.
2. Uvarený cícer precedíme. Odložíme cícerovú šťavu z vývaru, budeme ju potrebovať na zriedenie dresingu.
3. Cícerové zrná zalejeme cícerovou šťavou, pridáme kurkumu, soľ a dresing rozmixujeme.
4. Zemiaky umyjeme, popicháme vidličkou, položíme na alobal, polejeme trochu oleja, posolíme. Zemiaky po jednom zabalíme do alobalu a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 60 minút.
5. Špargľu umyjeme, pokrájame na 3 cm kúsky. Panvicu zohrejeme, necháme roztopiť kúsok masla, posypeme korením a restujeme 3 minúty.
6. Šampiňóny umyjeme, očistíme, pokrájame na plátky a osmahneme na panvici, na ktorej sme roztopili maslo. Posypeme paprikou a rascou a restujeme 3 – 5 minút.
7. Grilovaciu panvicu zohrejeme s trochou oleja, nakrájame na plátky Karička syr na panvicu a gril typu Hallumi Bylinky a grilujeme z oboch strán.
8. Chrumkavý syr podávame s pečeným zemiakom, ktorý rozkrojíme, naplníme cícerovým dresingom, posypeme korením a pažítkou, pridáme špargľu, šampiňóny a vychutnávame si.
Recept vznikol v spolupráci s: Karička