Už určite viete, že moje každodenné radosti sú kvalitné a vyvážené jedlo. Je jedno či sú to raňajky, obed alebo večera. Milujem spontánne variť niečo nové a chutné. Jedlo, ktoré dodá telu energiu a výživu.
Každodennú radosť mi okrem tohto spraví aj tanier, či miska na akom jedlo podávam. Ono to ide ruka v ruke. V tomto je Bonami môj verný parťák a zakaždým, keď zablúdim na ich stránku, niečo zaujímavé pribudne v kuchyni.
Celozrnné dolky s bobuľovým ovocím
Presne tieto detaily ma bavia, keď je jedlo zladené aj s kuchynským riadom.
Odkedy som začala variť, zbieram zaujímavé misky, taniere, hrnčeky. Pravdaže, zelenú dostane len zaujímavý kúsok. Taký, čo vyrazí dych nielen mne, ale aj návšteve s Bonami vieme ako na to.
Množstvo
40 porcií
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
20 minút
Čas celkovo
30 minút
POTREBUJEME
Cesto
- 260 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 3 vajcia
- 5 PL rastlinného oleja
- 4 PL hnedého nerafinovaného cukru / 70g
- 1 vanilkový cukor
- 30 g prášku do pečiva
- kokosový olej v spreji
na Ozdobenie
- ovocie: čučoriedky, maliny, jahody
- čučoriedkový džem
OKREM TOHO POTREBUJEME
- vaflovač
- forma na pečenie dolkov
POSTUP
- V miske rozmiešame ponorným mixérom vajíčka, cukor spolu s vanilkovým cukrom do peny.
- Do zmesi pridáme olej a následne mlieko. Opäť rozmiešame ponorným mixérom.
- Do cesta primiešame múku, prášok do pečiva a rozmiešame ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
- Použijeme formu na dolky, ktorú zohrejeme, postriekame kokosovým olejom v spreji, nalejeme cesto, zatvoríme waflowač a pečieme dolky približne 2 minúty a 30 sekúnd.
- Dolky podávame s čučoriedkami, jahodami, malinkami a čučoriedkovým džemom
TIP
- zmiešajte biely jogurt s javorovým sirupom a pofŕkajte zmesou dolky alebo roztopte čokoládu a jemne ňou pooblievajte dolky. Čo si vyberiete?