CELOZRNNÉ DOLKY S BOBUĽOVÝM OVOCÍM

Už určite viete, že moje každodenné radosti sú kvalitné a vyvážené jedlo. Je jedno či sú to raňajky, obed alebo večera.  Milujem spontánne variť niečo nové a chutné. Jedlo, ktoré dodá telu energiu a výživu. 

Každodennú radosť mi okrem tohto spraví aj tanier,  či miska na akom jedlo podávam. Ono to ide ruka v ruke. V tomto je Bonami môj verný parťák a zakaždým, keď zablúdim na ich stránku, niečo zaujímavé pribudne v kuchyni.

Celozrnné dolky s bobuľovým ovocím

Presne tieto detaily ma bavia, keď je jedlo zladené aj s kuchynským riadom.

Odkedy som začala variť, zbieram  zaujímavé misky, taniere, hrnčeky. Pravdaže, zelenú dostane len zaujímavý kúsok. Taký,  čo vyrazí dych nielen mne, ale aj návšteve s Bonami vieme ako na to. 

Množstvo

40 porcií

Príprava

10 minút

Varenie/pečenie

20 minút

Čas celkovo

30 minút

POTREBUJEME

Cesto

  • 260 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 5 PL rastlinného oleja
  • 4 PL hnedého nerafinovaného cukru / 70g
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 g prášku do pečiva
  • kokosový olej v spreji

na Ozdobenie

  • ovocie: čučoriedky, maliny, jahody
  • čučoriedkový džem

OKREM TOHO POTREBUJEME

  • vaflovač
  • forma na pečenie dolkov

POSTUP

  1. V miske rozmiešame ponorným mixérom vajíčka, cukor spolu s vanilkovým cukrom do peny.
  2. Do zmesi pridáme olej a následne mlieko. Opäť rozmiešame ponorným mixérom.
  3. Do cesta primiešame múku, prášok do pečiva a rozmiešame ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
  4. Použijeme formu na dolky, ktorú zohrejeme, postriekame kokosovým olejom v spreji, nalejeme cesto, zatvoríme waflowač a pečieme dolky približne 2 minúty a 30 sekúnd.
  5. Dolky podávame s čučoriedkami, jahodami, malinkami a čučoriedkovým džemom

TIP

  • zmiešajte biely jogurt s javorovým sirupom a pofŕkajte  zmesou dolky alebo roztopte čokoládu a jemne ňou pooblievajte dolky. Čo si vyberiete? 
Keramický podnos nielen na torty
Mij keramické poháre
Mij keramické taniere
Keramická váza