Mám záľubu v zbieraní tanierov v rôznych farbách, tvaroch. Hoci je v každom tanieri rovnaká polievka, cítiť z nich inú atmosféru. Ktorý tanier by ste si vybrali?

STRUKOVINOVÁ HUSTÁ POLIEVKA
Strukoviny sa pravidelne objavú v našom jedálničku a navyše je to jednoduché jedlo na prípravu.
Obľubujeme strukovinové polievky v tejto je mix 7 strukovín v kombinácií s mrkvou a tým správnymi korenami vykúzlite dokonalú polievku.

Množstvo
3 porcie
Príprava
5 minút
Varenie/pečenie
35 minút
Čas celkovo
40 minút
POTREBUJEME
- 250 g mix strukovín (fazuľa červená, biela, čierna, mungo, červená šošovica, hnedá šošovica, cícer)
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/4 zeleru
- 1 mrkva
- 1 menší zemiak
- 1/2 PL masla
- 2 bobkové listy
- 1/4 ČL červenej mletej papriky
- 1/4 ČL kari korenia
- 1/4 ČL mletej rasce
- 1/4 ČL oregána
- 100 ml paradajkového pretlaku
- zeleninový vývar
- soľ
POSTUP
- Strukoviny zalejeme vodou a necháme pôsobiť cez noc.
- V hrnci roztopíme maslo, pridáme pretlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľku a smažíme 2 minútky.
- Pridáme pokrájanú zeleninu (mrkvu a zeler), všetky koreniny aj bobkový list a smažíme 3 minútky, miešame.
- Strukoviny precedíme a pridáme do polievky spolu s paradajkovým pretlakom, vývarom a najemno nastrúhaným zemiakom, posolíme a varíme približne 35 minút od zovretia.
- Hotovo.

