STRUKOVINOVÁ HUSTÁ POLIEVKA

Mám záľubu v zbieraní tanierov v rôznych farbách, tvaroch. Hoci je v každom tanieri rovnaká polievka, cítiť z nich inú atmosféru. Ktorý tanier by ste si vybrali? 

STRUKOVINOVÁ HUSTÁ POLIEVKA

Strukoviny sa pravidelne objavú v našom jedálničku a navyše je to jednoduché jedlo na prípravu. 

Obľubujeme strukovinové polievky v tejto je mix 7 strukovín v kombinácií s mrkvou a tým správnymi  korenami vykúzlite dokonalú polievku. 

Množstvo

3 porcie

Príprava

5 minút

Varenie/pečenie

35 minút

Čas celkovo

40 minút

POTREBUJEME

  • 250 g mix strukovín (fazuľa červená, biela, čierna, mungo, červená šošovica, hnedá šošovica, cícer)
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/4 zeleru
  • 1 mrkva
  • 1 menší zemiak
  • 1/2 PL masla
  • 2 bobkové listy
  • 1/4 ČL červenej mletej papriky
  • 1/4 ČL kari korenia
  • 1/4 ČL mletej rasce
  • 1/4 ČL oregána
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • zeleninový vývar
  • soľ 

POSTUP

  1. Strukoviny zalejeme vodou a necháme pôsobiť cez noc.
  2. V hrnci roztopíme maslo, pridáme pretlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľku a smažíme 2 minútky.
  3. Pridáme pokrájanú zeleninu (mrkvu a zeler), všetky koreniny aj bobkový list a smažíme 3 minútky, miešame.
  4. Strukoviny precedíme a pridáme do polievky spolu s paradajkovým pretlakom, vývarom a najemno nastrúhaným zemiakom, posolíme a varíme približne 35 minút od zovretia.
  5. Hotovo.