ORECHOVO SLIVKOVÝ KOLÁČ S HROZIENKAMI

Milujem čaro predvianočného obdobia s kávou a voňavým koláčom.

Spomalím a vyhradím si čas na premýšlanie. Stále ostal posledný mesiac v roku na doriešenie vecí a cítim, že to ide dobrým smerom. Hoci lepšie dni sa striedajú s náročenjšími v konečnom dôsledku, všetko sa pre niečo deje. Vesmír je nekonečný a preto verím, snívam a realizujem. 

Orechovo slivkový koláčik s hrozienkami a škoricou

Mám pre vás recept na zdravší koláčik, je nambombovaný zdravšími surovinami. 

Okrem lekváru je koláčik osladený hrozienkami a je v ňom veľa orechov.

Vlašské orechy sú doslova nabité prospešnými látkami. Obsahujú omega 3 mastné kyseliny, vlákninu, vitamíny a minerály.  Orechy priaznivo pôsobia na nervy, mozog a zlepšujú sústredenie a pamät. 

Koláčik je navyše bezlaktózový. 

Množstvo

9 porciÍ

Príprava

10 minút

Varenie/pečenie

20 minút

Čas celkovo

30 minút

POTREBUJEME

CESTO:

  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 200 g slivkového lekváru (aromatická slivka)
  • 250 ml vody
  • 200 g vlašských orechov
  • 100 g sparených hrozienok
  • 1 ČL mletej škorice
  • ½ balíčka prášku do pečiva bez fosfátov

OKREM TOHO POTREBUJEME:

  • štvorcový  plech  21 x 21 x 5
  • papier na pečenie 

POSTUP

Postup:
1. Hrozienka namočíme na 10 minút do horúcej vody a následne ich scedíme.
2. Orechy nasekáme na menšie kúsky.
3. Lekvár rozmiešame s vodou a ohrejeme na nižšom plameni.
4. Do misky vlejeme lekvárovú zmes, prysypeme múku, prášok do pečiva, škoricu a suroviny zamiešame.
5. Ďalej do cesta pridáme orechy, hrozienka a všetko dobre premiešame.
6. Na štvorcový plech  dáme papier na pečenie a vylejeme naň cesto.
7. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov približne 20 minút.
8. Koláč po upečení necháme vychladnúť.

TIP

  • Pridajte do receptu okrem hrozienkok aj sušené slivky.