
Žltý hrach obsahuje bielkoviny, vitamíny, minerálne látky stopové prvky a vlákninu.
Surovina, ktorá nezaťažuje až tak peňaženku, prospieva nášmu zdraviu, imunitnému systému a zaslúžene by tejto potravine malo patriť miesto v jedálničku.

Polievka zo žltého hrachu
Polievka zo žltého hrachu s kokosovým mliekom, baby zemiakmi a špenátom. Ideálne prepojenie chutí.
Odporúčam počas stresového obdobia zvlášť, kvôli vitamínu B a horčíku.
Okrem plievky mám obľúbený žltý hrach v hrachovej kaši.

Množstvo
4 porcie
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
50 minút
Čas celkovo
60 minút
POTREBUJEME
SUROVINY
- 1 a 1/2 menšej šálky sušeného žltého hrachu Ribeira
- 2 ČL olivového oleja
- 1 menšia šálka bielej cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL ostrého curry korenia alebo 2 ČL curry pasty
- 1/2 ČL drvenej rasce
- 1/2 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
- 12 ks baby zemiakov
- 400 mls kokosového mlieka
- hrste čerstvých špenátových listov
- čerstvý koriander
- soľ
- zeleninový vývar / voda
POSTUP
1. Hrach namočíme do vody na 8 hodín.
2. Do zohriateho hrnca vlejeme olivový olej, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a priebežne miešame. Restujeme 3 minúty.
3. Následne pridáme curry korenie, drvenú rascu, čierne mleté korenie a restujeme 1 minútu, občas premiešame.
4. Pridáme opláchnutý hrach, soľ, zalejeme vodou/vývarom (tak aby bol ponorený hrach) a varíme 10 minút.
5. Baby zemiaky umyjeme a so šupkou pridáme do polievky, varíme ďalších 35 minút.
6. Na záver pridáme kokosové mlieko, čerstvé špenátové listy, pokrájaný koriander, necháme zovrieť a hotovo.
7. Polievku podávame s extra nakrájaným koriandrom.
TIP
- Vyskúšajte si dať porciu tejto skvelej polievky s prepeličími vajíčkami.
