POLIEVKA ZO ŽLTÉHO HRACHU

Žltý hrach obsahuje bielkoviny, vitamíny, minerálne látky stopové prvky a vlákninu.

Surovina, ktorá nezaťažuje až tak peňaženku, prospieva nášmu zdraviu, imunitnému systému a zaslúžene by tejto potravine malo patriť miesto v jedálničku.

Polievka zo žltého hrachu

 

Polievka zo žltého hrachu s kokosovým mliekom, baby zemiakmi a špenátom. Ideálne prepojenie chutí. 

Odporúčam počas stresového obdobia zvlášť, kvôli vitamínu B a horčíku. 

Okrem plievky mám obľúbený žltý hrach v hrachovej kaši.

Množstvo

4 porcie

Príprava

10 minút

Varenie/pečenie

50 minút

Čas celkovo

60 minút

POTREBUJEME

SUROVINY

  • 1 a 1/2 menšej šálky sušeného žltého hrachu Ribeira
  • 2 ČL olivového oleja
  • 1 menšia šálka bielej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL ostrého curry korenia alebo 2 ČL curry pasty
  • 1/2 ČL drvenej rasce
  • 1/2 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
  • 12 ks baby zemiakov
  • 400 mls kokosového mlieka
  • hrste čerstvých špenátových listov
  • čerstvý koriander
  • soľ
  • zeleninový vývar / voda

POSTUP

1. Hrach namočíme do vody na 8 hodín.
2. Do zohriateho hrnca vlejeme olivový olej, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a priebežne miešame. Restujeme 3 minúty.
3. Následne pridáme curry korenie, drvenú rascu, čierne mleté korenie a restujeme 1 minútu, občas premiešame.
4. Pridáme opláchnutý hrach, soľ, zalejeme vodou/vývarom (tak aby bol ponorený hrach) a varíme 10 minút.
5. Baby zemiaky umyjeme a so šupkou pridáme do polievky, varíme ďalších 35 minút.
6. Na záver pridáme kokosové mlieko, čerstvé špenátové listy, pokrájaný koriander, necháme zovrieť a hotovo. 
7. Polievku podávame s extra nakrájaným koriandrom.

TIP

  • Vyskúšajte si dať porciu tejto skvelej  polievky s prepeličími vajíčkami.