MINI TORTIČKY S MASCARPONE

Vyskúšajte mini tortičky s mascarpone krémom. Chuť krému je jemne zvýraznená vanilkou a osladená javorovým sirupom. Kyslastá chuť ríbezlového domáceho džemu osvieži chuť mini tortičiek. Mäkkučké cesto bez múky je obohatané orechami. Na záver prichádza bobuľové ovocie, ktoré je pohladenie nielen pre oči ale aj chuťové poháriky.

POTREBUJEME

Cesto:

  • 3 slepačie vajcia
  • 3 PL hnedého cukru
  • 2 PL horúcej vody
  • 60 g Zlatého klasu Dr. Oetker
  • 3 ml kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • kokosový olej v sprej

Mascarpone krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 PL vanilkovej pasty bourbon Dr. Oetker

Ďalej potrebujeme:

  • bobuľové ovocie: maliny, ríbezle, egreše
  • rízbezľový džem 

POSTUP

  1. Žĺtka, cukor a vodu zmiešame šľahačom do krémovej konzistencie.
  2. Pridáme orechy, Zlatý klas a prášok do pečiva. Cesto premiešame.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame zľahka do cesta.
  4. Formu na muffiny postriekame kokosovým olejom a pomaly vlejeme cesto do 1cm výšky.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 10 minút.
  6. Cesto po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
  7. Mascarpone krém zmiešame s javorovým sirupom a vanilkovou pastou.
  8. Smotanu na šľahanie rozmixujeme mixérom a primiešame do krému.
  9. Hotový krém umiestnime do chladničky.
  10. Na upečený mini korpus natrieme ríbezlový džem.
  11. Cukrárenské vrecko naplíme mascarpone krémom a cez špičku ozdobíme a spojíme cesto.
    3. Vrch mini tortičiek posypeme mletými orechami a ozdobíme ovocím: rízbezľami, malinami, egrešami.
    4. Koláčiky umiestnime do chladničky. Hotovo.