KRÚPY S MAKOM A ORECHAMI

Krúpky som dlho mala spojené s polievkou v školskej jedálni. Ale odkedy som ich vyskúšala na sladko mám ich v obľube na raňajky. 

Vyskúšatje ich aj vy použiť napríklad do raňakovej kaše. 

Krúpy s makom a orechami

Krúpy uvarite rýchlejšie, ak ich necháte zamočené vo vode cez noc. Stačí im na uvarenie 10 – 13 minút, podľa toho akú konzistenciu požadujete. 

Množstvo

2 porcie

Príprava

2 minúty

Varenie/pečenie

13 minút

Čas celkovo

15 minút

POTREBUJEME

▫️1 hrnček jačnemenných krúpov
▫️2 PL hrozienok
▫️menšia hrsť posekaných vlašských orechov
▫️2 PL mletého maku
▫️450 – 500 ml lieskovcového rastlinného mlieka, množstvo podľa požadovanej konzistencie

POSTUP

  1.  Jačmenné krúpy zalejeme vodou a necháme namočené cez noc vo vode.
  2. Na druhý deň krúpy precedíme, zalejeme rastlinným lieskovcovým mliekom a varíme 13 minút.
  3. Na záver pridáme mak, posekané orechy a osladíne hrozienkami a premiešame.
  4. Hotovo. Posypeme extra makom, berieme lyžičku do ruky a vychutnávame. 

TIP

Rastlinné mlieko som si vyrobila doma z lieskovcov. Potrebujete na jeho výrobu výkonný mixér, vodu a lieskovce.