BRYNDZOVÁ NÁTIERKA

Obľúbená bryndzová nátierka len z troch surovín. Jednoduchá na prípravu. Vynikajúco chutí práve z črerstvou pažítkou.

Čo by ste si ako prvé spravili z brynzde?
U nás je to bryndzová nátiera. Z bryndze máme obľúbené tri recepty: spomínaná nátierka, demikát a bryndzové halušky, kde namiesto halušiek ide karfiol.

POTREBUJEME

* 125 g ovčej bryndze 
* 60 g kyslej smotany
* 1/2 ČL sušenej červenej mletej papriky
* pažítka

POSTUP

  1. V miske zmiešame bryndzu, kyslú smotanu a mletú červenú papriku.
  2. Nátierku natrieme na pečivo.
  3. Vrch nátierky posypeme kúskami bryndze, poprášime sušenou červenou paprikou a pokrájanou čerstvou pažítkou.