ZAPEKANÉ CESTOVINY S TUNIAKOM

Máte radi zapečené cestoviny? Tieto si zamilujete. Okrem celozrnných penne, je v nich tuniak, mozzarella, kukurica, paradajky a čerstvé bylinky: tymián a rozmarín.

Inšpirovala som sa knihou Jeme zdravo rýchlo a jednoducho, kde nájdete 120 zdravých a chutných receptov pre celú rodinu. 

Zapekané cestoviny s tuniakom

Preferujete na obed cestoviny? Doplníte nimi svoju sacharidovú dávku a môžem fungovať ďalej. 

Tuniak a mozzarella patria medzi moje obľúbené ingrediencie, ktoré často používam v kominácií s cestovinami. Nezabudnite použiť čerstvé bylinky, ktoré jedlu dajú iný rozmer. 

Množstvo

5 porcií

Príprava

20 minút

Varenie/pečenie

40 minút

Čas celkovo

60 minút

POTREBUJEME

  • 400 g celozrnných penne
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL paradajkového pretlaku bez cukru
  • 200 g predvarenej kukurice
  • 200 g paradajok v plechovke 
  • 1 ČL rozmarínu
  • 1 ČL tymiánu
  • 350 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 200 g mozzarelly
  • soľ
  • čierne korenie 

OKREM TOHO POTREBUJEME

  • väčšiu zapekaciu misku alebo  menšie zapekacie misky 
  • väčšiu panvicu s pokrievkou

POSTUP

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme najemno nakrájanú šalotku a restujeme 5 minút. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a restujeme ešte minútu.
  3. Do panvice dáme kukuricu, nakrájané paradajky, rozmarín s tymiánom, prilejeme 100 ml vody a priklopíme pokrievkou. Necháme variť 15 minút. 
  4. Nakoniec primiešame tuniaka a uvarené cestoviny, nakrájanú mozzarellu, dochutíme soľou, čiernym korením a celú zmes premiestnime do zapakacej misky. 
  5. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 – 200 stupňov približne 15 – 20 minút.

TIP

  • Ak máte radi pikantné jedlá, pridajte mletú čili papriku.