Receptov na koláčiky nie je nikdy dosť. Aktuálne dozrievajú v záhradke maliny, ríbezle či čuriedky. Upečte si koláčik bez múky s tvarohom.
Nechajte si ho zachladiť v chladničke. Podávajte ho s extra čerstvým ovocím a vyskúšajte ho poliať s rozmixovaným ovocím.
Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím
Obľubujem koláčiky, ktoré sú jednoduché na prípravu a svojou farbou zaujmu a pritiahnu pozornoť. Jemná chuť tvarohu s vanilkou, citrónom a ovocím je famózna.
Množstvo
12 porcie
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
50 minút
Čas celkovo
60 minút
POTREBUJEME
Cesto
- 600 g hrudkovitého tvarohu
- 2 balíky vanilkového pudingu
- 330 g gréckeho (bieleho) jogurtu
- 4 slepačia vajcia
- 80 g mäkkého masla
- strúhaná kôra z citróna
- 1 ČL vanilkovej arómy
- 4 PL kokosoveho cukru
- čerstvé alebo mrazené maliny či čučorieky
OKREM TOHO POTREBUJEME
- okrúhly plech s priemerom 25 cm
POSTUP
- Tvaroh zmiešame s jogurtom, vanilkovým pudingom, vajíčkami, maslom, citronovou kôrou, vanilkovou arómou a kokosovým cukrom.
- Všetko spolu rozmixujeme ručným mixérom.
- Hotové cesto dáme piecť na okrúhy plech.
- Navrch poukladáme čerstvé ovocie – čučoriedky, maliny či ríbezle.
- Pečieme v rúre na 180 stupňov 50 minút.
- Koláč po vychladení umiestnime do chladničky.
TIP
- Vyskúšajte koláčik v kombinácií červených ríbezlí, čučoriedok a malín.