TVAROHOVÝ KOLÁČ S BOBUĽOVÝ OVOCÍM

Receptov na koláčiky nie je nikdy dosť. Aktuálne dozrievajú v záhradke maliny, ríbezle či čuriedky. Upečte si koláčik bez múky s tvarohom.

Nechajte si ho zachladiť v chladničke. Podávajte ho s extra čerstvým ovocím a vyskúšajte ho poliať s rozmixovaným ovocím.

Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím

Obľubujem koláčiky, ktoré sú jednoduché na prípravu a svojou farbou zaujmu a pritiahnu pozornoť. Jemná chuť tvarohu s vanilkou, citrónom a ovocím je famózna. 

Množstvo

12 porcie

Príprava

10 minút

Varenie/pečenie

50 minút

Čas celkovo

60 minút

POTREBUJEME

Cesto

  • 600 g hrudkovitého tvarohu
  • 2 balíky vanilkového pudingu
  • 330 g gréckeho (bieleho) jogurtu
  • 4 slepačia vajcia
  • 80 g mäkkého masla
  • strúhaná kôra z citróna
  • 1 ČL vanilkovej arómy
  • 4 PL kokosoveho cukru
  • čerstvé alebo mrazené maliny či čučorieky

OKREM TOHO POTREBUJEME

  • okrúhly plech s priemerom 25 cm

POSTUP

  1. Tvaroh zmiešame s jogurtom, vanilkovým pudingom, vajíčkami, maslom, citronovou kôrou, vanilkovou arómou a kokosovým cukrom.
  2. Všetko spolu rozmixujeme ručným mixérom.
  3. Hotové cesto dáme piecť na okrúhy plech.
  4. Navrch poukladáme čerstvé ovocie – čučoriedky, maliny či ríbezle.
  5. Pečieme v rúre na 180 stupňov 50 minút.
  6. Koláč po vychladení umiestnime do chladničky.

TIP

  • Vyskúšajte koláčik v kombinácií červených ríbezlí, čučoriedok a malín.