Tento koláč je poriadne čierny koláč s chuťou horkej čokolády, taký echt, že malé sústo je postačujúce, aby všetky chuťové bunky boli v pozore.
Stačí len malý kúsok, do koláča ide až 500 g čokolády.
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ
Tento koláč je poriadne čierny koláč s chuťou horkej čokolády, taký echt, že malé sústo je postačujúce, aby všetky chuťové bunky boli v pozore.
Stačí len malý kúsok, do koláča ide až 500 g čokolády.
Množstvo
porcie
Príprava
minút
Varenie/pečenie
minút
Čas celkovo
minút
POTREBUJEME
- 500 g horkej čokolády
- 300 g hladkej múky
- 50 g tmavého čierneho kakaa Oetker
- ½ ČL prášku do pečiva bez fosfátov Dr. Oetker
- 1 ČL sódy bikarbóny Dr. Oetker
- 150 g trstinového cukru
- 120 ml rastlinného oleja
- 120 ml mlieka
- 5 ml vanilkového extraktu Dr. Oetker
POSTUP
- Vo vodnom kúpeli necháme na jemnej teplote roztopiť čokoládu, ktorú sme polámali na menšie kúsky.
- V miske zmiešame všetky suché ingrediencie: hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, trstinový cukor.
- V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s olejom a vanilkovým extraktom a mliekom.
- „Mokrú“ zmes vlejeme k suchým surovinám a všetko spolu dobre premiešame.
- Na záver primiešame do cesta roztopenú horkú čokoládu.
- Na okrúhly plech vo veľkosti 21 cm položíme papier na pečenie a vylejeme cesto. Vrch cesta zarovnáme.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 40 – 45 minút.
- Hotovo.
TIP
- Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a následne umiestnime na pár hodín do chladničky. Vychutnáme si buď studený, alebo môžeme zohriať na 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre a vychutnať si ho teplý.