ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ

Tento koláč je poriadne čierny koláč s chuťou horkej čokolády, taký echt, že malé sústo je postačujúce, aby všetky chuťové bunky boli v pozore.

Stačí len malý kúsok, do koláča ide až 500 g čokolády.

ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ

Tento koláč je poriadne čierny koláč s chuťou horkej čokolády, taký echt, že malé sústo je postačujúce, aby všetky chuťové bunky boli v pozore.

Stačí len malý kúsok, do koláča ide až 500 g čokolády.

Množstvo

porcie

Príprava

minút

Varenie/pečenie

minút

Čas celkovo

minút

POTREBUJEME

  • 500 g horkej čokolády
  • 300 g hladkej múky
  • 50 g tmavého čierneho kakaa Oetker
  • ½ ČL prášku do pečiva bez fosfátov Dr. Oetker
  • 1 ČL sódy bikarbóny Dr. Oetker
  • 150 g trstinového cukru
  • 120 ml rastlinného oleja
  • 120 ml mlieka
  • 5 ml vanilkového extraktu Dr. Oetker

POSTUP

  1. Vo vodnom kúpeli necháme na jemnej teplote roztopiť čokoládu, ktorú sme polámali na menšie kúsky.
  2. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie: hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, trstinový cukor.
  3. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s olejom a vanilkovým extraktom a mliekom.
  4. „Mokrú“ zmes vlejeme k suchým surovinám a všetko spolu dobre premiešame.
  5. Na záver primiešame do cesta roztopenú horkú čokoládu.
  6. Na okrúhly plech vo veľkosti 21 cm položíme papier na pečenie a vylejeme cesto. Vrch cesta zarovnáme.
  7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 40 – 45 minút.
  8. Hotovo.
Milujem čokoládu chudnem jedlom

TIP

  • Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a následne umiestnime na pár hodín do chladničky. Vychutnáme si buď studený, alebo môžeme zohriať na 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre a vychutnať si ho teplý.