ŠPAGETY PEČENÉ V RÚRE

Mám v obľube skúšať nové recepty ako aj nové produkty. Nurishh je vegánsky syr, s ktorým poteším najmä tých, ktorí majú intoleranicu na laktózu, lepok alebo sú vegáni, vegetariáni či flexitariáni.

Vyskúšala som v premiére strúhanú alternatívu mozzarelly a použila som ju na špagety pečené v rúre a hneď vám aj prezradím, že chuť ma príjemne prekvapila.

Špagety pečené v rúre

Nurishh s príchuťou mozzarella je 100% rastlinná, bezlaktózová a bezlepková náhrada k alternatívnym tradičným syrom Mozzarella.  

Získa si vás svojou dokonalou konzistenciou a autenickou chuťou. Je bohatá na vápnik a vitamín B12, obshauje iba prírodné arómy. 

Množstvo

3-4 porcie

Príprava

5 minút

Varenie/pečenie

55 minút

Čas celkovo

60 minút

POTREBUJEME

Suroviny

  • 150 g Nurishh vegánsky syr mozzarella strúhaná 
  • 250 g špagiet v surovom stave
  • 250 ml paradajkovej omáčky
  • 375 ml vody
  • 1ČL sušeného oregána
  • 1/2 ČL sušenej červenej sladkej papriky
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja 
  • soľ 

OKREM TOHO POTREBUJEME

  • zapekaciu misku 15 cm x 24 cm 

POSTUP

  1. Zapekaciu misku potrieme olivovým olejom.
  2. Špagety zlomíme na polovicu, vložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom a  dobre špagety premiešame, aby olivový olej pokryl povrch špagiet. Toto nám zabezpečí, že špagety sa nezlepia. Môžeme použiť aj olivový olej v spreji. 
  3. Do špagiet primiešame paradajkovú omáčku a vodu a zmes spolu premiešme tak, aby špagety nezostali zlepené. 
  4. Ďalej pridáme oregáno, červenú mletú papriku, soľ, nakrájanú cibuľu na tenké mesiačiky a na drobno nakrájaný cenak. Všetko spolu opäť premiešame.
  5. Zapekaciu misku prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov 45 minút.
  6. Následene odstránime alobal, vrch posypeme Nurishh vegánskou mozzarellou a pečieme na 190 stupňov ďalších 10 minút.

TIP

  • Hotové špagety podávame s extra posypaným syrom a čerstvými bylnikami.