Moja najobľúbenejšia a najpreferovanejšia ovsená kaša, ktorú varím vo vode spolu s otrubami kvôli vláknine.
Keď je ráno menej času naprípravu raňajok, vytiahnem z mrazničky maliny, zalejem troškou vody a raňajkovú kašu podávam s horúcimi malinami.
Ovsená kaša s pečenými jablkami
Raňajková ovsená kaša s pečenými jablkamki je láska a určite sa stane aj vašim favoritom s ktorým začnete nový deň.
Kombinácia jemnej ovsenej kaše s upečenými šťavnatými jablkami do toho brusnice a chrumkavé vlašské orechy, kde tu sladká chuť medu a to najlepšie čo dá vaše chuťové bunky do pozoru je kešu krém. Proste raňajková topka.
Množstvo
2 porcie
Príprava
5 minút
Varenie/pečenie
15 minút
Čas celkovo
20 minút
POTREBUJEME
Kaša
- 50 g jemných ovsených vločiek
- 1 ČL otrúb
- 200 ml vody
- 2 jablká
- štipka cejlonskej škorice
- štipka bourbon vanilky
- 1 ČL kokosového cukoru
- 1 ČL ghee masla
- brusnice
- vlašské orechy
- kešu krém s kokosom Powerlogy
- med
Pečené jablká
- 2 jablká
- štipka cejlonskej škorice
- štipka bourbon vanilky
- 1 ČL kokosového cukru
- 1 ČL ghee masla
- voda na zaliatie jabĺk
Na dochutenie kaše
- brusnice
- vlašské orechy
- kešu krém s kokosom Powerlogy
- med
POSTUP
- Jablká očistíme, odstránime jadrovník a nakrájame na plátky.
- Na panvici roztopíme ghee maslo a vložíme jablká, posypeme kokosovým cukrom, škoricou, vanilkou. Zalejeme trochou vody a pečieme 10 -15 minút. Jablká v strede procesu obrátime.
- Ovsené vločky zmiešame s otrubami a zalejeme vodou. Kašu varíme za stáleho miešania do zovretia.
- Hotovú kašu vylejeme do misky, posypeme škoricou, poukladáme upečené voňavé jablká.
- Ďalej raňajkovú kašu ozdobíme vlašskými orechami a brusnicami, ktoré predtým namočíme v teplej vode, pofrkáme kešu krémom a medom.
- Hotovo.
TIP
- Zameňte mletú škoricu za perníkové korenie, určite neoľutujete.