OVSENÁ KAŠA S PEČENÝMI JABLKAMI

Moja najobľúbenejšia a najpreferovanejšia ovsená kaša, ktorú varím vo vode spolu s otrubami kvôli vláknine. 

Keď je ráno menej času naprípravu raňajok, vytiahnem z mrazničky maliny, zalejem troškou vody a raňajkovú kašu podávam s horúcimi malinami. 

Ovsená kaša s pečenými jablkami

 

Raňajková ovsená kaša s pečenými jablkamki je láska a určite sa stane aj vašim favoritom s ktorým začnete nový deň.

Kombinácia jemnej ovsenej kaše s upečenými šťavnatými jablkami do toho brusnice a chrumkavé vlašské orechy, kde tu sladká chuť medu a to najlepšie čo dá vaše chuťové bunky do pozoru je kešu krém. Proste raňajková topka. 

 

Množstvo

2 porcie

Príprava

5 minút

Varenie/pečenie

15 minút

Čas celkovo

20 minút

POTREBUJEME

Kaša

  • 50 g jemných ovsených vločiek
  • 1 ČL otrúb
  • 200 ml vody
  • 2 jablká
  • štipka cejlonskej škorice
  • štipka bourbon vanilky
  • 1 ČL kokosového cukoru
  • 1 ČL ghee masla
  • brusnice
  • vlašské orechy
  • kešu krém s kokosom Powerlogy
  • med

Pečené jablká

  • 2 jablká
  • štipka cejlonskej škorice
  • štipka bourbon vanilky
  • 1 ČL kokosového cukru
  • 1 ČL ghee masla
  • voda na zaliatie jabĺk

Na dochutenie kaše

  • brusnice
  • vlašské orechy
  • kešu krém s kokosom Powerlogy
  • med

POSTUP

  1. Jablká očistíme, odstránime jadrovník a nakrájame na plátky.
  2. Na panvici roztopíme ghee maslo a vložíme jablká, posypeme kokosovým cukrom, škoricou, vanilkou. Zalejeme trochou vody a pečieme 10 -15 minút. Jablká v strede procesu obrátime.
  3. Ovsené vločky zmiešame s otrubami a zalejeme vodou. Kašu varíme za stáleho miešania do zovretia.
  4. Hotovú kašu vylejeme do misky, posypeme škoricou, poukladáme upečené voňavé jablká.
  5. Ďalej raňajkovú kašu ozdobíme vlašskými orechami a  brusnicami, ktoré predtým namočíme v teplej vode, pofrkáme kešu krémom a medom.
  6. Hotovo.

TIP

  • Zameňte mletú škoricu za perníkové korenie, určite neoľutujete.