Došlo vám nečakane pečivo?
Bleskovou rýchlosťou, do 20 minút aj s upečnením môžete mať na stole voňavé, teplučké, celozrnné špaldové žemličky.
Do cesta primiešatje aj jogurt, ktorý zmäkčší konzistenciu cesta.
CELozrnné špaldové žemličky
Celozrnné pečivo obsahuje vlákninu, ktorá je nevyhnutná na trávenie.
Pri pečení preferujte práve celozrnnú múku, môžete podľa preferencií striedať napríkla špaldovú s ražnou.
Množstvo
8 porcií
Príprava
5 minút
Varenie/pečenie
15 minút
Čas celkovo
20 minút
POTREBUJEME
CESTO:
- celozrnná špaldová múka (250 g)
- ovsené vločky (3 PL)
- olivový olej (2 PL)
- sóda bikarbóna (1 ČL)
- soľ (1 ČL)
- kypriaci prášok bez fosfátov (1/2 ČL)
- voda (100 ml)
- smotanový jogurt Farmfoods (125 g)
NA POSYPANIE ŽEMLIČIEK:
- ľanové semienka
- slnečnicové semienka
- sézamové semienka
OKREM TOHO POTREBUJEME:
- plech na pečenie
- papier na pečenie
POSTUP
- Suché ingrediencie spolu zamiešame.
2. Pridáme jogurt, olivový olej, vodu.
3. Vymiešame cesto.
4. Ruky si potrieme olivovým olejom a z cesta tvarujeme žemličky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
5. Ozdobíme semiačkami a pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 220 stupňov 15 minút.
6. Hotovo.
TIP
Máte radi nátierky? Mám pre vás tip na jednoduchú tvarohovú nátierku.
Zmiešame: 150 g tvarohu, 50 g kyslej smotany, 1 ČL mletej červenej papriky a osolíme.