CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ ŽEMLIČKY S JOGURTOM

Došlo vám nečakane pečivo?

Bleskovou rýchlosťou, do 20 minút aj s upečnením môžete mať na stole voňavé, teplučké, celozrnné špaldové žemličky. 

Do cesta primiešatje aj jogurt, ktorý zmäkčší konzistenciu cesta. 

CELozrnné špaldové žemličky

 

Celozrnné pečivo obsahuje vlákninu, ktorá je nevyhnutná na trávenie.

Pri pečení preferujte práve celozrnnú múku, môžete podľa preferencií striedať napríkla špaldovú s ražnou. 

Množstvo

8 porcií

Príprava

5 minút

Varenie/pečenie

15 minút

Čas celkovo

20 minút

POTREBUJEME

CESTO:

  • celozrnná špaldová múka (250 g)
  • ovsené vločky (3 PL)
  • olivový olej (2 PL)
  • sóda bikarbóna (1 ČL)
  • soľ (1 ČL)
  • kypriaci prášok bez fosfátov (1/2 ČL)
  • voda (100 ml)
  • smotanový jogurt Farmfoods (125 g)

NA POSYPANIE ŽEMLIČIEK:

  • ľanové semienka
  • slnečnicové semienka
  • sézamové semienka

 

 

OKREM TOHO POTREBUJEME:

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie 

POSTUP

  1. Suché ingrediencie spolu zamiešame.

2. Pridáme jogurt, olivový olej, vodu.

3. Vymiešame cesto. 

4. Ruky si potrieme olivovým olejom a z cesta tvarujeme žemličky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.

5. Ozdobíme semiačkami a pečieme vo vyhriatej rúre na  teplote 220 stupňov 15 minút.

6. Hotovo. 

TIP

Máte radi nátierky? Mám pre vás tip na jednoduchú tvarohovú nátierku.

Zmiešame: 150 g tvarohu, 50 g  kyslej smotany, 1 ČL mletej červenej papriky a osolíme.