ZELENINOVÉ HRANOLKY S FETA SYROM

Milujem zeleninu a rada ju skoro každý deň pripravujem na akýkoľvelk spôsob. Často ju však pečiev v rúre, každú zeleninu vzvlášť ochutím, aby vynikla jej chuť.

POTREBUJEME

▫️2 bataty
▫️2 väčšie mrkvy
▫️2 paštrnáky
▫️2 cvikle
▫️1 červená cibuľa
▫️baby zemiaky
▫️vlašské orechy
▫️feta syr
▫️prepeličie vajcia
▫️olivový olej
▫️olivový olej v spreji
▫️mletá rasca
▫️1 ČL medu
▫️soľ
▫️2 strúčiky cesnaku

Dresing 1:
▫️1 PL dijonskej horčice
▫️1 PL citrónovej šťavy
▫️1 PL jablčného octu
▫️1 PL medu
▫️čerstvo pomleté čierne korenie
▫️2 PL petržlenovej vňate

Dresing 2:
▫️2-3 hrste petržlenovej vňate
▫️rastlinný olej
▫️soľ

POSTUP

1. Zeleninu (bataty, mrkvu, paštrnák, cviklu) očistíme a nakrájame na hranolky, cibuľu na plátky.
2. Batat zemiaky premiešame s 1 PL olivového oleja, soľou a stredomorskými bylinkami.
3. Pekáč na pečenie postriekame olivovým olejom v spreji a poukladáme zeleninu.
4. Baby zemiaky posypeme rascou, mrkvu pokvapkáme medom.
5. V miske zmiešame pretlačený ceskak s 1 PL olivového oleja a soľou. Zmesou potrieme cviklu.
6. Zvyšnú zeleninu postriekame olejom v spreji.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stuňov približne 45 minút.
8. Orechy opečieme na panvici na sucho, po vychladnutí posekáme.
9. Dresing 1: v miske zmiešame dijónsku horčicu, citrónovú šťavu, jablčný ocot, med, korenie a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
10. Dresingu 2: petržlenovú vňať zalejeme olejom, posolíme a rozmixujeme.
11. Prepeličie vajcia varíme od zovretia 4-5 minút.
12. Upečenú zeleninu podávame s fetou, orechami, prepeličimi vajcami a pokvapkáme dresingami.

Recept vznikol v spolupráci s Lunys.

TIP

  • Zameňte prepreličie vajíčka za slepačie.