CHRUMKAVÉ KAČACIE PRSIA

Kačacie hody patria k jeseni, okrem nich aj pohár červeného vína a dobrá kniha. Už len vybrať, do ktorej knihy sa pustím ako prvej.
Kačacie mäsko nepripravujem často, ale keď ho už robím, tak pečené a hlavne chrumkavé. Mňam. Och a musia byť k nemu omastené lokše, akurát červenú kapustu sa nepodarilo zohnať. Bude nabudúce.

rýchly recept chudnem jedlom

CHRUMKAVÉ KAČACIE PRSIA

Kačacie hody patria k jeseni, okrem nich aj pohár červeného vína a dobrá kniha.

Už len vybrať, do ktorej knihy sa pustím ako prvej.

Kačacie mäsko nepripravujem často, ale keď ho už robím, tak pečené a hlavne chrumkavé. Mňam.

Och a musia byť k nemu omastené lokše, akurát červenú kapustu sa nepodarilo zohnať. Bude nabudúce.

Množstvo

porcie

Príprava

minút

Varenie/pečenie

8 minút

Čas celkovo

minút

POTREBUJEME

  • 2 ks kačacích pŕs
  • štipka soli
  • čierne korenie ( čerstvo pomleté)

POSTUP

  1. Kačacie prsia umyjeme, osušíme a kožu narežeme do tvaru mriežky, posolíme, pokoreníme a necháme pôsobiť pri izbovej teplote 10 minút.
  2. Položíme na panvicu (ešte nezohriatu) s kožou dole a pečieme pokiaľ koža pustí tuk a zároveň schrumkavie, potom prsia otočime a necháme mäso zatiahnúť. 
  3. Následne pečieme vo vyhriatej rúre: Teplovzdušná rúra horný/dolný ohrev: 200 stupňov, dĺžka pečenia: 8 minút.
  4. Podávame s lokšami a červenou kapustou. 
kačacie prsia od chudnem jedlom

TIP

  • Ak chcete dosiahnuť vrch mäska ešte chrumkavejší, prepnite rúru na grilovanie a grilujte mäská ešte ďalšie 1-2 minútky. Po upečení nechajte mäsko odležať pri izbovej teplote 5 minút a následne pokrájajte na tenké plátky.