Čo tak slaný recet? Mini pagáčiky s nádychom bryndze?
Ak nestihnete upiecť na Vianoce, tak si recept uložte na Silvestera.
▫️350 g hladkej múky
▫️150 g bryndze
▫️100 g masla
▫️20 g droždia
▫️3 PL mlieka – 45 ml mlieka
▫️1 ČL cukru
▫️1 slepačie vajce
▫️1 ČL soli
Na potretie:
▫️slepačie vajce
▫️sezamové semienka
▫️rasca
Ďaleje potrebujeme:
▫️okrúhla vykrajovačka s priemerom 4,5 cm
▫️papier na pečenie
1. Začneme prípravou kvásku: vlažné mlieko, kvások a cukor premiešame a necháme pôsobiť približne 30 minút.
2. V miske zmiešame preosiatu hladkú múku, maslo, vajce, soľ a zarobený kvások.
3. Zo surovín vypracujeme cesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 90 minút.
4. Cesto vyvaľkáme na múkou posypanom povrchu.
5. Vykrajujeme kruhy s výškou 1 cm. Výšku ceta je dôležité dôležité dodržať, aby pagáčiky pekne vyrástli.
6. Na plech umiestnime papier na pečenie a poukadáme vykrojené pagáčiky.
7. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme na striedačku sézamom a rascou.
8. Pagáčiky prikryjeme a necháme kysnúť 20 mintút.
9. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov približne 20 minút.
Recept vznikol v spolupráci s Lunys.