Skip to content
  • E-BOOKY
    • E-BOOK ZADARMO
    • E-BOOK ŠTÍHLEJŠÍ ZAJTRAJŠOK
  • HOME
  • MÔJ PRÍBEH
  • RECEPTY
  • JEDÁLNIČKY
  • ČLÁNKY
  • REFERENCIE
  • KONTAKT
  • E-BOOKY
    • E-BOOK ZADARMO
    • E-BOOK ŠTÍHLEJŠÍ ZAJTRAJŠOK
  • HOME
  • MÔJ PRÍBEH
  • RECEPTY
  • JEDÁLNIČKY
  • ČLÁNKY
  • REFERENCIE
  • KONTAKT
Read more about the article RUŽIČKOVÝ KEL SO SYROVOU OMÁČKOU A PESTROFAREBNOU RYŽOU

RUŽIČKOVÝ KEL SO SYROVOU OMÁČKOU A PESTROFAREBNOU RYŽOU

Read more about the article OVSENÁ KAŠA SO STRÚHANÝM JABLKOM

OVSENÁ KAŠA SO STRÚHANÝM JABLKOM

Read more about the article CHLIEB PLNENÝ  SYROM A BAZALKOU

CHLIEB PLNENÝ SYROM A BAZALKOU

Read more about the article POLIEVKA Z ČERVENEJ ŠOŠOVICE

POLIEVKA Z ČERVENEJ ŠOŠOVICE

Read more about the article ZAPEČENÉ CUKETOVÉ ROLKY

ZAPEČENÉ CUKETOVÉ ROLKY

Read more about the article QUICHE SO ŠAMPIŇÓNMI V HOKKAIDO CESTE

QUICHE SO ŠAMPIŇÓNMI V HOKKAIDO CESTE

  • Go to the previous page
  • 1
  • …
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • …
  • 22
  • Go to the next page

HĽADAŤ V RECEPTOCH

KATEGÓRIE

  • Obedy (25)
  • Večere (22)
  • Snacky (13)
  • Bez laktózy a lepku (12)
  • Vianoce (15)
  • Bez lepku (46)
  • Bez laktózy (27)
  • Raňajky (21)
  • Hlavné jedlá (43)
  • Polievky (14)
  • Cestoviny (10)
  • Šaláty (12)
  • Nátierky (5)
  • Koláčiky/Dezerty (39)
  • Vegetariánske/Vegge (43)
  • Jedlá z mäsa (6)
  • Ryby (8)
  • Strukoviny (7)
  • Domáce pečivo (15)
  • Blog (7)
  • Slané pečivo (10)

NAJNOVŠIE RECEPTY

Miroslava Chvosteková • foodfotograf • foodbloger

chudnemjedlom

Nedalo mi to. 😎 Musela som spraviť pár záber Nedalo mi to. 😎 Musela som spraviť pár záberov, počas točenia video receptu. 📷 Ani som nevedala ako prešli 4 hodiny. 🤭 Mám recept uložiť aj tu? ÁNO/NIE. Alebo stačí recept na jačmenné krúpy pod reelom? Napíš koment, pozriem. 💬. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~JAČMENNÉ KRÚPY SO ŠPARGĽOU, HRÁŠKOM A ŠAMPIŇÓNMI

Potrebujeme:
▫️jačmenné krúpy
▫️zelenú špargľu baby
▫️šampiňóny
▫️hrášok
▫️maslo
▫️olivový olej
▫️cesnak
▫️pór
▫️zmes korenín: kurkuma, paprika sladká mletá, muškátový oriešok, kardamóm, mletá rasca, čierne korenie
▫️soľ

Ako na to? 
1. Jačmenné krúpy prepláchneme pod tečúcou vodou, zalejeme vodou a necháme namočené aspoň 30 minút.
2. Následne krúpy scedíme, opäť zalejeme vodou a varíme od bodu varu približne 20 minút (al dente).
3. Vo vriacej vode krátko povaríme očistený hrášok a na kúsky nakrájanú špargľu - stačia 2 minúty od zovretia. Potom ich scedíme.
4. Vo wok panvici zohrejeme trochu olivového oleja s maslom. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko, 1 mintútu restujeme. 
5. Ďalej pridáme pór nakrájaný na kolieska, ktoré rožštvrtíme a restujeme ďalšie 2 minúty.
6. Potom pridáme nakrájané špamiňóny, panvicu prikyjeme  a dusíme  približne 10 minút, občas premiešame.
7. Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme uvarené krúpy, hrášok a špargľu. Dochutíme zmesou korenín a soľou. Všetko dôkladne premiešame. 
TIP : Podávame ako ľahký hlavný chod alebo ako prílohu k pečenému tofu prípadne kuraciemu mäsu. 😋
JAČMENNÉ KRÚPY SO ŠPARGĽOU, HRÁŠKOM A ŠAMP JAČMENNÉ KRÚPY SO ŠPARGĽOU, HRÁŠKOM A ŠAMPIŇÓNMI

Potrebujeme:
▫️jačmenné krúpy
▫️zelenú špargľu baby
▫️šampiňóny
▫️hrášok
▫️maslo
▫️olivový olej
▫️cesnak
▫️pór
▫️zmes korenín: kurkuma, paprika sladká mletá, muškátový oriešok, kardamóm, mletá rasca, čierne korenie
▫️soľ

Ako na to? 
1. Jačmenné krúpy prepláchneme pod tečúcou vodou, zalejeme vodou a necháme namočené aspoň 30 minút.
2. Následne krúpy scedíme, opäť zalejeme vodou a varíme od bodu varu približne 20 minút (al dente).
3. Vo vriacej vode krátko povaríme očistený hrášok a na kúsky nakrájanú špargľu - stačia 2 minúty od zovretia. Potom ich scedíme.
4. Vo wok panvici zohrejeme trochu olivového oleja s maslom. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko, 1 mintútu restujeme. 
5. Ďalej pridáme pór nakrájaný na kolieska, ktoré rožštvrtíme a restujeme ďalšie 2 minúty.
6. Potom pridáme nakrájané špamiňóny, panvicu prikyjeme  a dusíme  približne 10 minút, občas premiešame.
7. Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme uvarené krúpy, hrášok a špargľu. Dochutíme zmesou korenín a soľou. Všetko dôkladne premiešame. 
TIP : Podávame ako ľahký hlavný chod alebo ako prílohu k pečenému tofu prípadne kuraciemu mäsu. 😋

* Spolupráca: @lunys.sk 
#lunys #onlinepotraviny #potraviny #potravinyonline #potravinydomov #spargla #hrasok #jacmennekrupy #zdravýživotnýštýl #zdravie #pestrastrava #priloha
PLNENÉ SYROVO-CESNAKOVÉ ROŽKY

Premýšľate, čo pripraviť na veľkonočný stôl? Ak hľadáte inšpiráciu, skúste plnené rožky s Karičkou. Máte po ruke medvedí cesnak, a neviete čo s ním? Pridajte ho do polovice plnky. Obohatí voňavé a chutné rožky o skvelú jarnú chuť. Mňam. 😋

Potrebujeme:
▫️500 g polohrubej múky
▫️50 g masla izbovej teploty
▫️1 vajce
▫️1 ČL soli
Na kvások:
▫️250 ml teplého mlieka
▫️20 g čerstvého droždia
▫️1 ČL cukru
Syrovo-cesnaková plnka:
▫️100 g Karičky v črievku
▫️2 strúčiky cesnaku
▫️medvedí cesnak – pridáme do polovice plnky
 Na potretie a posypanie:
▫️1 vajce
▫️celá rasca
▫️sezamové semienka
 Ako na to?
1. V miske metličkou premiešame: teplé mlieko, droždie a cukor, zakryjeme a  necháme kysnúť 10-15 minút, kým sa na povrchu nevytvorí pena. 
2. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme maslo izbovej teploty, vajce, soľ a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme zakryté kysnúť 1 hodinu. 
3. Syrovo-cesnaková plnka: V miske zmiešame Karička črievko s prelisovaným cesnakom a čiernym korením. Do polovice plnky môžeme pridať aj pokrájaný medvedí cesnak. 
4. Cesto rozdelíme na tri časti, vypracujeme bochníky a necháme kysnúť 20 minút.
5. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a nakrájame na 8 trojuholníkov.
6. Na širšiu časť každého trojuholníka dáme 1 ČL plnky a zavinieme do rožka.
7. Stočené rožteky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
8. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a sezamovými semienkami. Necháme chvíľu podkysnúť.
9. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút. 
10. Tip: rožteky s medvedím cesnakom môžeme potrieť po upečení s roztopeným maslom, do ktorého sme pridali pokrájaný medvedí cesnak. 
 
Spolupráca: @karicka_vzdynasa 
#karicka #vzdynasa #crievko #velkanoc #syr #recept
ŠAFRANOVE RIZOTO S GLAZOVANOU MRKVOU Chceš rece ŠAFRANOVE RIZOTO S GLAZOVANOU MRKVOU  Chceš recept? Áno/Nie.
ŠAFRANOVÉ RIZOTO S GLAZOVANOU MRKVOU Určite vy ŠAFRANOVÉ RIZOTO S GLAZOVANOU MRKVOU

Určite vyskúšaj šafranové rizoto, ktoré skvelo dopĺňa šťavnatý červený pomaranč. Kde-tu nečakane zachrumká stopkový zeler. Sladkastá chuť glazovanej mrkvy ťa prekvapí vanilkovým podtónom, sviežim citrónom a jemným nádychom agátového medu. Hoblinky parmezánu a čerstvý kôpor dokonale prepoja všetky chute. 😋

Potrebujeme:
▫️700 ml zeleninového vývaru
▫️300 g arborio ryže
▫️100 ml bieleho vína
▫️2 PL olivového oleja
▫️1 šalotka
▫️2 ks stopkového zeleru
▫️2 červené pomaranče
▫️0,12 g šafranu
▫️40 g masla
▫️4 PL smotany na šľahanie
▫️čerstvo pomleté biele korenie
▫️čerstvý kôpor
▫️2 PL parmezánu - kopcovité
▫️soľ

Glazované mrkvy:
▫️250 g mrkvy
▫️1 PL šťavy z citróna 
▫️½ čl postrúhanej kôry z citróna
▫️1 ČL olivového oleja
▫️20 g masla
▫️ 1 PL medu
▫️50 ml zeleninového vývaru
▫️štipka mletej vanilky
▫️čierne korenie

Postup:

Šafránové rizoto:
1.  Šalotku nakrájame na menšie kúsky.
2.  Stopkový zeler nakrájame na tenšie plátky.
3.  Pomaranč umyjeme, postrúhame kôru, prekrojíme a odšťavíme. 
4.  Druhý pomaranč očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
5.  Šafran zalejeme vývarom a necháme odstáť.
6.  Vo väčšej panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, ktorú opražíme do sklovita približne 3 minúty, ďalej pridáme stopkový zeler a 1 minútu restujeme.
7.  Prisypeme ryžu a restujeme 5 minút, občas premiešame.
8.  Zalejeme  vínom a miešame, pokiaľ sa neodparí.
9.  Následne pridáme vývar zmiešaný s pomarančovou šťavou, pridávme postupne, pokiaľ sa neodparí. 
10.  V polovici procesu pridáme šafran s vývarom, rizoto by malo byť hotové za približne 25 minút. 
11.  Do hotového rizota pridáme maslo, smotanu, kúsky pomaranča, soľ.

Recept na glazované mrkvy nájdeš v komentári pod reel.

Spolupráca: @lunys.sk 
#potravinyonline #potravinydomov #kremoverizoto #novyrecept #mnam
Food fotograf & Food video creator Celý život m Food fotograf & Food video creator

Celý život ma to ťahalo k fotografii, ale kvôli nepriazni z viacerých strán sa mi sen začal časom rozplývať, nikdy sa však nevytratil. Všetko má svoj čas a aj  v mojom príbehu to nebolo inak. Síce po 20 rokoch, ale predsa. 😅

✨ Sen, ktorý už nesnívam, ale žijem.
KRÉMOVÉ ŠPAGETY S LOSOSOM Špagety, ktoré uku KRÉMOVÉ ŠPAGETY S LOSOSOM 
Špagety, ktoré ukuchtíš rýchlosťou blesku. ⚡️🍝 Ak si nadšencom chuti lososa a kôpru, určite si ich obľúbiš. 😋Recept vznikol v spolupráci @lunys.sk 

 Potrebujeme:
▫️čerstvé špagety
▫️plátky lososa
▫️čerstvý tvarohový syr termizovaný
▫️čerstvý kôpor
▫️šťava z citróna
▫️maslo
▫️olivový olej

Ako na to?

1. Špagety varíme v osolenej vriacej vode s kvapkou oleja podľa návodu.

2. Uvarené špagety precedíme odložíme trochu vývaru z cestovín, ktorý budeme potrebovať na zriedenie omáčky.

3. Na panvici zohrejeme maslo a olivový olej, pridáme plátky lososa a krátko opečieme.

4. Následne pridáme čerstvý tvarohový syr, vývar z cestovín, šťavu z citróna, nakrájaný kôpor a všetko dôkladne premiešame. 

5. Do panvice vložíme uvarené cestoviny a jemne premiešame. 

6. Na záver hotové lososové špagety posypeme pokrájaným kôprom, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Dobrú chuť! 😋

#onlinepotraviny  #lunys #novyrecept #yummy #mnam
KRÉMOVÁ CESNAČKA S CHRUMKAVÝMI KRUTÓNMI Vyn KRÉMOVÁ CESNAČKA S CHRUMKAVÝMI KRUTÓNMI

Vynikajúca na zahriatie a zasýtenie. Ideálna počas chladných dní alebo na rýchly obed, keď máte chuť na teplú polievku. 

Potrebujeme:
▫️600 ml slepačieho alebo zeleninového vývaru
▫️100 ml smotany na varenie
▫️100 g Karička črievko s ementálom 
▫️100 g slaniny
▫️40 g masla
▫️2 zemiaky
▫️12  strúčikov cesnaku
▫️1 menšia cibuľa
▫️½ ČL mletej rasce
▫️petržlenová vňať
▫️soľ
 
Chrumkavé krutóny:
▫️4 krajce chleba
▫️3 PL olivového oleja 
▫️½ ČL sušeného cesnaku
 
Na ozdobenie:
▫️petržlenová vňať
▫️korenie štyroch farieb
 
Postup:
1. Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky.
2. V hrnci roztopíme maslo, orestujeme pokrájanú cibuľu a pridáme pretlačený cesnak, restujeme približne minútu. 
3. Ďalej pridáme zemiaky, petržlenovú vňať a zalejeme dostatočným množstvom vývaru.
4. Varíme približne 15 minút od zovretia. 
5. Vyberieme petržlenovú vňať a polievku rozmixujeme do hladka. 
6. Pridáme Karička črievko s ementálom, smotanu na varenie a necháme prevrieť. 
7. Chlieb nakrájame na kocky, zmiešame s olivovým olejom, sušeným cesnakom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov približne 10-12 minút. 
8. Slaninku pokrájame na menšie štvorce a opečieme na panvici. 
9. Krémovú cesnakovú polievku podávame s chrumkavými krutónmi, petržlenovou vňaťou, čerstvo pomletým korením štyroch farieb a opečenou slaninkou. 
 
ZERO WASTE:
Zostal vám nedeľný vývar? Spravte si z neho na druhý deň výbornú cesnačku. 

Neviete čo so s nakrájnou slaninou? Odložte ju do mrazničky. V pravý čas sa vám zíde. Stačí ju len vybrať, opiecť na panvici a dochutiť s ňou napríklad cesnačku. 
 
Spolupráca: @karicka_vzdynasa 
#karicka #vzdynasa #crievko #vyrobenenaslovensku #syr
Krémové špenátové rizoto s jemnou chuťou ce Krémové špenátové rizoto s jemnou chuťou cesnaku, sa skvele dopĺňa s obľúbenými kuracími špízmi. 😋 Máte v chladničke brokolicu alebo hrášok v mrazničke? Použite ich na vylepšenie chute rizota, napríklad na druhý deň. 
 
Špenátové rizoto je jedným z mojich prvých kuchárskych pokusov. Každé sústo mi pripomína moje začiatky v kuchyni, kedy som objavovala nové chute, ale to už bolo pekne dávno. Najviac si ho vychutnávam práve s Karičkou, táto kombinácia je jednoducho nezameniteľná.
A čo ty? Spomínaš si na svoje prvé jedlo, ktoré si uvaril/a? Ako to dopadlo? ☺️
 
KURACÍ ŠPÍZ SO ŠPENÁTOVÝM RIZOTOM
Suroviny:
Špenátové rizoto:
• 250 g arborio ryže
• 600 ml kuracieho vývaru
• 3 PL rozmrazeného špenátu (kopcovité)
• 1 hrsť čerstvého špenátu
• 2 strúčiky cesnaku
• 20 g masla
• 100 g Karička črievko klasik vyrobený na Slovensku
• 100 g cherry paradajok
 
Kuracie špízy:
• 400 g kuracích pŕs
• 80 g prerastenej slaniny (plátky)
• 1 PL slnečnicového oleja
• 1 ČL červenej sladkej mletej papriky
• ½ ČL drvenej rasce
• soľ
 
Ďalej potrebujeme:
• špajdle na napichovanie
 
Postup nájdeš v komentári pod príspevkom.

Spolupráca: @karicka_vzdynasa 
#karicka #vzdynasa #crievko #vyrobenenaslovensku #syr
ČO POVIEŠ NA CELODENNÝ JEDÁLNIČEK? 🥗 Mám ČO POVIEŠ NA CELODENNÝ JEDÁLNIČEK? 🥗
Mám ich pripravovať pravidelne? ÁNO/NIE napíš koment. 💬
Práve vďaka nim som založila projekt CHUDNEM JEDLOM a na historickom webe je ich vyše 170. 🤭

RAŇAJKY
Praženica s celozrnných chlebom + zelenina.
Moja obľúbená kombinácia je: uhorka, cherry paradajky a na striedačku žltá, červená alebo zelená paprika.

DESIATA
Banán s pomletými orechami a lesný med.
Zdravší snack, ktorý ma zachráni, keď mám chuť na sladké.

OBED
Pečená zelenia s roztečeným syrom a tvarohom.
Zeleninu pečiem často v rúre: paprika, červná cibuľa, cuketa, očitené strúčiky cesnaku, mrkvu som pokvapkala medom.
Zelneninu pred pečením postriekam olivovým olejom v spreji. Pečiem na 180 stupňov 30 - 40 minút. Podľa veľkosti nakrájanej zeleniny. 
Podávala som ju so syrom roztečeným na panvici a domácim fermentovaným tvarohom. 

OLOVRANT
Cícerová polievka
Zbožňujem polievky na olovrant, recept nájdeš medzi reels.

VEČERA
Špagety so šampiňónovou omáčkou. 
Špagety uprednostňujem celozrnné. Hotovú porciu som posypala neaktívnym lahôdkovým droždím a zišla by sa ešte petržlenová vňať.
Pridala som si aj rímsky šalát, nech to chrumká. 

#celodennyjedalnicek #jedalnicek #chudnemjedlom  #chudneme #zdravyzivotnystyl #zdravie #chudnem #ranajky #desiata #obed #olovrant #vecera #alldayeating
Nie je praženica ako praženica. 🥚 Keď túto Nie je praženica ako praženica. 🥚 Keď túto vyskúšaš, inú už robiť nebudeš. 🤭

Je lahučká ako obláčik a ideálna na chrumkavom chlebíku. Určite si ju sprav na raňajky a nezabudni na pažítku. 

NADÝCHANÁ PRAŽENICA 

 Suroviny:

Na praženicu:
▫️4 slepačie vajcia 
▫️20 g masla
▫️soľ
▫️pažítka

Na chrumkavý chlebík:
▫️plátky chleba
▫️1 PL slnečnicového oleja na opekanie

 Postup:

1. 1 vajce rozbijeme, žĺtok si odložíme a z bielka vyšľaháme sneh.

2. Do misky rozbijeme 3 vajcia, osolíme a vymiešame.

3. Panvicu zohrejeme, roztopíme maslo. 

4. Do panvice vylejeme vajcovú zmes a na nižšej teplote miešame, pokiaľ sa nám nespraví praženica. 

5. Na záver do praženice pridáme žĺtok a 1 kopcovitú PL  vyšľahaného snehu z bielok, zľahka premiešame. 

6. Obe strany plátkov chleba potrieme slnečnicovým olejom a opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán do chrumkava.

7. Na chlieb navrstvíme praženicu, posypeme pokrájanou pažítkou. Vychtnávačka. Mňam. 😋

Spolupráca: @lunys.sk 

#prazenica #potravinyonline #novyrecept #recept
Už máte dosť koláčov? Lebo ja áno, ďakujem Už máte dosť koláčov? Lebo ja áno, ďakujem stačilo. 🤭Chcelo by to niečo zdravšie 😋 na odľahčenie. 🥣 Cícer patrí medzi moje obľúbené strukoviny ✅ a vždy ho mám doma poruke. 👩‍🍳
Vo videorecepte nájdete nielen tip, ako sa rýchlosťou blesku dopracovať k parádnej hustej polievke, 👌 ale vám aj ukážem, s čím si môžete spestriť šalátik. ☺️🥗

CÍCEROVÁ POLIEVKA

Suroviny:
▫️200 g sušeného cíceru 
▫️3 menšie zemiaky
▫️3 strúčiky cesnaku
▫️1 petržlen
▫️20 g masla
▫️drvená rasca Mäspoma
▫️biele mleté korenie Mäspoma
▫️kurkuma Mäspoma
▫️soľ

Na dochutenie polievky:
▫️plátok masla
▫️čerstvá petržlenová vňať
▫️extra panenský olivový olej
▫️čili vločky Mäspoma
▫️korenie štyroch farieb Mäspoma

Ako na to? 
1. Cícer necháme cez noc namočený vo vode.
2. Precedíme, opláchneme, zalejeme vodou a varíme od zovretia 50 minút, penu pozbierame.
3. Petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
4. Maslo roztopíme v hrnci, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a koreniny: drvenú rascu, biele mleté korenie, kurkumu, soľ, necháme chvíľku restovať.
5. Pridáme zeleninu, petržlenovú vňať v celku, zalejeme šťavou z uvareného cíceru a varíme od zovretia 15 minút.
6. Na záver pridáme uvarený cícer, plátok masla, necháme 1-2 minútku povariť a máme hotovo. 😋
7. Vyberieme petržlenovú vňať, ak si želáme mať hustejšiu polievku 1-2 naberačky cícerovej polievky rozmixujeme a premiešame s uvarenou polievkou.
8. Pri podávaní dochutíme: čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou, čili vločkami, extra panenským olivovým olejom a korením štyroch farieb.

Recept na PEČENÝ CÍCER A CÍCEROVÝ DRESING nájdete v komentári. 
Spolupráca: @maspoma.slovensko 

#polievka #chudnemjedlom #chudnem #pestrastrava #cicer #novyrok #rok2025 #varenie #novyrecept #zdravie
PRAJEM VÁM DO NOVÉHO ROKU 2025, aby ste mali každý deň vytrvalosť a energiu na realizáciu malých krokov, ktoré vedú k naplneniu väčších cieľov. 🍀 Nech je to čokoľvek, čo vám pomôže s ľahkosťou žiť každý deň podľa vašich predstáv. ✨Prajem vám, aby ste si užívali život v zdraví, 🍎 pretože keď sa naruší, zistíme, že sme mali to najvzácnejšie. ✊🏼🍀

Prajem vám, aby ste našli cestu k sebe, 😌 aby vaše myšlienky išli v súlade s vami. A keď prídu dni, kedy toho bude príliš, dovoľte si všetko nechať bokom a dopriať si čas pre seba – nielen v týchto chvíľach, ale aj priebežne, tak často ako to len pôjde. 🛁 📖 🌲 

Nezabúdajme, že každý deň je novou príležitosťou. Na konci každého dňa nech máte dobrý pocit, že ste urobili všetko, čo ste chceli. A ak nie, zajtra je nový deň – máme celý rok a život na to, aby sme naplnili naše sny, ciele a túžby. 

Pohodový začiatok nového roka 2025 ✨

📷 @lululi_photo 

#novýrok2025 #2025 #chudnemjedlom
Krásny Vianočný čas. 😌 Vychutnajte a užite Krásny Vianočný čas. 😌 Vychutnajte a užite si čaro Vianoc tak, ako sa len dá. 🎄✨ Čo je pre vás to najkrajšie na Vianociach? 

📷 @lululi_photo 

#vianoce #carovianoc #christmas
VIANOČNÉ PEČENIE 🎄 Čo si vyberáš od 1 do VIANOČNÉ PEČENIE 🎄
Čo si vyberáš od 1 do 12? Sladké či aj slné? 😋

1. Sviatočná bábovka s citronovo-pomarančovým nádychom
2. Medový koláč s perníkovým korením
3. Makové hviezdičky
4. Mandľový koláčik
5. Linecké srdiečka
6. Čokoládový sen
7. Orechovo-slivkový koláč
8. Makové kopčeky
9. Marokánky bez laktózy a lepku
10. Krúpy s makom a orechami
11. Bryndzové pagáčiky
12. Syrové kolieska

#pecenie #vianocnepecenie #foodfotograf #foodblog #foodblogger #kolacik #vianoce #christmas #instagram
⭐️ SYROVÉ SLIMÁKY NA SILVESTRA ⭐️ Surov ⭐️ SYROVÉ SLIMÁKY NA SILVESTRA ⭐️

Suroviny:
▫️200 g polohrubej múky
▫️30 g celozrnnej jemne mletej špaldovej múky
▫️100 g kyslej smotany
▫️100 g masla
▫️80 g smotanového syra
▫️soľ

Náplň:
▫️100 g syra eidam
▫️50 g lieskových orechov
▫️1 slepačie vajce 

Na posypanie:
▫️sézamové semienka

Ďalej potrebujeme:
▫️papier na pečenie
▫️alobal

Ako na to? 
1. Do misky preosejeme múky, pridáme soľ, kyslú smotanu, smotanový syr, maslo izbovej teploty a vypracujeme vláčne cesto.
2. Na pomúčenom povrchu vyvaľkáme cesto do tvaru obĺžnika. 
3. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme nahrubo postrúhaným syrom, nasekanými akebo nahrubo pomletými lieskovými orechmi.
4. Cesto zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke 2 hodiny.
5. Cesto vyberieme z alobalu, nakrájame na 1 cm široké kolieska.
6. Syrové slimáky poukladáme na papier na pečenie, potrieme zvyšným rozšľahaným vajcom a posypeme sézamovými semienkami.
7. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 15 - 17 minút. 

Recept vznikol v spolupráci @lunys.sk 

#potravinyonline #silvester #slanepecivo #recept #recepty #videorecepty #reels #chuťovky
Už ste premýšlali čo budete piecť na Vianoce? Už ste premýšlali čo budete piecť na Vianoce? 🎄🧁
U nás sa to začína voňavými medovníkmi. ☺️ 

Okrem toho máme obľúbené makové hviezdičky a linecké koláčiky. Toto je naše obľúbené trio.

Som zvedavá ako to je u vás. Napíšte, pozriem sa na vaše obľúbence. 🍪🍮🧁

📷 Ďakujeme za nádherné vianočné fotografie: @lululi_photo
Foodfotograf & Foodbloger Celý život ma to ťah Foodfotograf & Foodbloger

Celý život ma to ťahalo k fotografii, ale kvôli nepriazni z viacerých strán sa mi sen začal časom rozplývať, nikdy sa však nevytratil. Všetko má svoj čas a aj  v mojom príbehu to nebolo inak. Síce po 20 rokoch, ale predsa. 😅

Hosťovskú izbu som zmenila na foto ateliér a s ťažkým srdcom som skončila svoju dlhoročnú kariéru na mangnažérskej pozícií, ktorú som milovala. 😍 Postupne sa moje portfólio rozširovalo, pribúdali zručnosti, ale aj moje zameranie, ktoré bolo jednoznačné: fotenie zdravších jedál, potravín, či spotrebiteľských produkov. Nejako plynule som prešla na produkciu video receptov, kde som sa našla. 😊✨ Sen, ktorý už nesnívam, ale žijem.

ĎAKUJEM, ŽE STE TU VŠETCI SO MNOU. ♥️

Okrem mojej vášni ku fotografii zbožňujem zdravú stravu, a udržiavanie sa fit. To bol dôvod prečo vznikol aj môj projekt Chudnem jedlom. 

Každý deň prikladám v storkach zdravšie inšpirácie buď na raňajky, obed či večeru. Práve zdravšia strava a zhadzovanie kilečiek  mi otvorili bránu na splnenie môjho foto sna. 🍀 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 📷 Foto portrétovej fotografie @lululi_photo
MARCIPÁNOVÁ ŠTÓLA 🤩 Mňááááám. 😋 A MARCIPÁNOVÁ ŠTÓLA 🤩

Mňááááám. 😋 Ak si nadšenec marcipánovej chuti tak ako ja, tak určite vyskúšaj. 👌Napíš do komentu Áno/Nie, pozriem s kým mám zhodu. ☺️

Všetky suroviny sú z obľúbeného @lunys.sk 

Ingrediencie:
Na cesto:
▫️500 g hladkej múky
▫️250 g jemného tvarohu
▫️200 g masla
▫️100 g marcipánu
▫️100 g práškového cukru
▫️100 g mandľových lupienok
▫️25 g pistácií 
▫️2 vajcia
▫️2 PL šťavy z pomaranča
▫️3 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom (9g)
▫️2 ČL pomarančovej kôry (6g) 
▫️štipka soli

Na plnku
▫️marhuľový džem
▫️100 g hrozienok
▫️100 ml rumu

Na potretie a ozdobenie:
▫️50 g masla
▫️práškový cukor
Ďalej potrebujeme: 
▫️forma na pečenie: 30 x 10 cm
▫️papier na pečenie
Ako na to?

1. Hrozienka umyjeme, zalejeme horúcou vodou, odkvapkáme, zalejeme rumom a necháme aspoň hodinu pôsobiť, idálne cez noc aby napučali.
2. Panvicu zohrejeme a na sucho opražíme posekané mandľové lupienky, necháme vychladnúť. 
3. Maslo izbovej teploty vymiešame s práškovým cukrom, pomarančovou kôrou a štipkou soli.
4. Pridáme vajcia, hladkú múku, kypriaci prášok, opražené mandle, posekané alebo jemne pomleté pistácie, marcipán pokrájaný na menšie kocky a vymiesime cesto. 
5. Cesto vyklopíme na pomúčený povrch, rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmerom 40 x 30 cm. 
6. Na cesto rozotrieme marhuľový džem a precedené rumové hrozienka.
7. Cesto zvinieme a na oboch koncoch dobre uzavrieme.
8. Vložíme do vymastenej a pomúčenej formy na pečenie, tak aby bol okraj cesta na vrchu.
9. Formu preklopíme na plech s papierom na pečenie.
10. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 50 minút, vyberieme formu a dopečieme vrch štóly ďalších 10 minút.
11. Po upečení štólu potrieme roztopeným maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Tip: nabudúce ešte vyskúšam do plnky pridať extra marcipán. Ak sa vám to podarí skôr ako mne, dajte vedieť. ☺️

▫️spolupraca: @lunys.sk 

#potravinyonline #vianocnepecenie #marcipan  #vianocnastola #lunys #kolacik
Nesmierne sa vytešujem, 🤗 že som mala možnos Nesmierne sa vytešujem, 🤗 že som mala možnosť zúčastniť sa inšpiratívnej ázijskej kuchyne v @chefparade.sk 🧑‍🍳
Hurááá, 😁 podarilo sa mi v premiére spraviť moje prvé sushi v živote. 😍🍣 S obľúbenou kombináciou losos 🐟, avokádo 🥑 a uhorka 🥒. Mňaaaam. 😋 Čo poviete? Ide mi to? 🤭
Okrem sushi sme sa dozvedeli ako na ázijskú polievku, domácu briošku, ktorá sa podávala s pandánovým pudingom so špecifickou vôňou. 🍮 🍞

Ďakujem 😌 za úžasný kulinársky večer v najväčšej škole varenia #chefparade 🧑‍🍳

#chefparade #skolavarenia #sushi #azijskakuchyna #kulinarskyvecer
Sledujte ma na Instagrame

FACEBOOK

Všeobecné obchodné podmienky

Zásady používania súborov cookie

chudnemjedlom@gmail.com

Zásady ochrany osobných údajov

Odstúpenie od zmluvy

Facebook Instagram Tiktok Youtube

© Copyright – mirkachvostekova.sk

Spravujte súhlas so súbormi cookie
Používame cookies na vylepšenie našich webových stránok a služieb. Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas so spracovaním cookies na personalizáciu, marketingové a analytické účely. Kliknutím na „Zobraziť predvoľby“ máte možnosť výberu účelov s ktorými súhlasíte.  Cookies môžu byť zdieľané s tretími stranami. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Zobraziť predvoľby
{title} {title} {title}