Klasika musí byť každý rok na Vianoce. Dievčatám zažiarili očká, keď zbadali linecké srdiečka. Hneď sa do nich aj pustili.
Malinový džem s kyselkavou chuťou dokonale doplní vanilkovo-citrónovo-škoricovú chuť srdiečok.
Na cesto:
▫️160 g masla
▫️150 g špaldovej hladkej múky
▫️100 g špaldovej celozrnnej múky
▫️60 g kokosového cukru
▫️1 balíček vanilkového cukru
▫️3 žĺtky
▫️1 ČL vanilkovej pasty
▫️1/2 ČL sušenej citrónovej kôry
▫️štipka škorice
Na naplnenie sediečok:
▫️malinový džem
Ďalej potrebujeme:
▫️papier na pečenie
▫️kuchynská fólia
▫️srdiečková forma na vykrojenie cesta
1. Všetky suroviny vložíme do misky a vymiešame hladké cesto.
2. Zabalíme do kuchynskej fólie a necháme cez noc pôsobiť v chladničke.
3. Vyberieme z chladničky, necháme odležať 30 minút pri izbovej teplote.
4. Dosku pomúčime, vyvaľkáme cesto a vykrajujeme srdiečka.
5. Na plech umiestnime papier na pečenie a poukladáme srdiečka.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov približne 8 minút. Priebežne sledujeme.
7. Po upečení necháme srdiečka vychladnúť a spojíme ich malinovým džemom. Hotovo. ❤️